• DOLAR 32.517
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.323
  • ...
Lahey`de Gazze`ye destek İsrail`e lanet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AMSTERDAM – Gazze’de kadın, çocuk demeden Ramazan ayında Müslümanları katleden terör rejimi İsrail’e tepkiler dinmiyor. Gazze’yi karadan havadan bombardıman altına alan ve kara harekatıyla yeni katliamlara imza atan terör rejimi İsrail’e lanet ve Gazze halkına destek için Hollanda’nın Lahey kentinde “Gazze’ye Destek Mitingi” düzenlendi.

Lahey Hicret Camii tarafından düzenlenen miting, Wijkpark Transvaal meydanında gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan miting Filistin ve Mavi Marmara gazisi ve bu uğurda bir kolunu kaybetmiş olan Filistinli Aktivist Emin Ebu Rashed’in konuşması ile devam etti.

Filistin’in yanında, İsrail’in karşısında oldukları için burada olduklarını belirten Ebu Rashed, “Tüm dünyaya, Avrupa’ya, Hollanda’ya yazıklar olsun Filistin’de katliam oluyor kimsenin sesi çıkmıyor. Filistin halkı yıllardır bu zulmün altındadır. Filistin Filistinlilerindir. Tüm Arap ve İslam devletlerinin başa çıkamadığı İsrail’e Filistin tek başına mücadele ediyor. Kanımızın son damlasına kadar Filistin’e sahip çıkacağız” dedi. Yetmiş yıldır bu kanın Filistin’de aktığını söyleyen Ebu Rashed, “Sadece kan aktığı zaman değil sürekli Filistin için sesimizi yükseltmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Hicret Camii imamı Mücahit Haksever ise Filistin halkının yanında olduklarını göstermek için meydanlarda olduklarını söyledi. Filistin’de yapılan katliamı anlatan Haksever bu katliam karşısında sessiz kalanların insanlıktan nasibini almadıklarını söyledi. Avrupa, Hollanda Hükümeti ve insan hakları savunucularına seslenen Haksever, bir an önce bu katliamın durdurulması için gerekli girişimlerin yapılmasını istediklerini belirtti.

Hollandaca konuşma yapan İslam Demokrat Partisi Den Haag Belediye İl Meclis üyesi Hasan Küçük’ün ardından, Ayasofya Camii imamı Maruf Hoca, Filistin’de yapılan katliama sessiz kalınmaması ve sürekli bu sesin yayılması için gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Sık sık tekbir getiren topluluk, Filistin’e Özgürlük, İsrail’e lanet sloganları attı. Yüzlerce kişinin katıldığı miting Gazze’de şehid olanlar için kılınan gıyabi cenaze namazı ile sona erdi. (Ali Aslan Işık – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir