• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
Muş`ta Kudüs için binler sokağa döküldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş’ta faaliyet yürüten Selam Der ‘Dünya Kudüs Günü’ münasebetiyle bir program düzenledi. Teravih namazının ardından belediye binası önünde düzenlenen programa her yaştan binlerce kişi katıldı.

Program, okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa konuşmacı olarak katılması beklenilen Filistin yöneticilerinden Dr. Nevvaf Tekruri İstanbul Havaalanı’nda engellenmesi nedeniyle programa katılamadı. Telefon bağlantısıyla binlerce Muşlu’ya hitap eden Tekruri, Filistin’de üçüncü intifadanın başladığını ve zaferin kazanılacağı müjdesini verdi. Tekruri’nin konuşması esnasında sık sık tekbir getirildi.

“Kudüs davası toprak değil, inanç davasıdır”
Programda bir konuşama yapan bölge alimlerinden Molla Emrullah Uysal, Kudüs davasının toprak değil, inanç davası olduğunu söyledi.

Mescidi Aksa’nın peygamberler diyarı olduğunu belirten Uysal, “Kudüs, Hz. Davud ve Hz. Süleyman’ın mekanıdır. İman mekanı, hicret mekanıdır. Peygamber miraca çıkarken Kudüs’e gitmiş, bundan dolayı Kudüs çok önemlidir. Mescidi Aksa, Müslümanların ilk kıblegahıdır. 638 yılında Hz. Ömer tarafından fethedilerek ümmete emanet edilmiştir. Emanete ihanet etmek münafıkların alametidir. Bizler bu emanete ihanet etmemek için burada toplanmışız.” dedi.

“Selahaddinler Kudüs’ü yeniden fethedecek”
Ümmetin bağrından çıkan Selahaddin-i Eyubilerin Kudüs’ü yeniden fethettiğini hatırlatan Uysal, “Selahaddin-i Eyubi, İslam ümmetine seslendi. Ey Müslümanlar! Tarikat çatışmasından vazgeçin. Mezhep çatışmasından vazgeçin. Birbirinizle uğraşmayın.  Cemaat çatışmasından vazgeçin. Ümmetin namusu işgal altındadır. O zaman tekbirler, selamlar, güçler birleşti. Ümmet birleşti. 1187 yılında Kudüs fethedildi.”şeklinde konuştu.

“Yahudiler, ‘Filistinliler toprağını sattı’ diye kara propaganda yapıyor”
Yahudilerin kara bir propaganda yürüttüğü kaydeden Uysal, “Yahudiler İslam toplumunun içerinse ‘Filistinliler toraklarını sattılar biz de parayla aldık. İşte bugün topraklarının davasını görüyorlar’ propagandasını yerleştirerek kendilerini haklı göstermeye çalışıyor. Hamas bugüne kadar direndi ve direnmeye devam edecektir. Bu gün imtihana tabi tutulan Hamas değil, bizleriz. Bugün bizlere düşen onları sonuna kadar maddi ve manevi olarak desteklemektir. Onların gücüne güç katmaktır. Yahudilerin malını boykot etmektir. Allah’ın izniyle bu mücadelenin sonu zaferdir. Herkesin bir hesabı var Allah’ın da hesabı vardır. Allah’ın yardımı yakındır.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra toplanan binlerce kişi İsrail aleyhine Filistin lehine slogan atarak, İsrail bayrağını yaktı. İsrail malını protesto etmek için coca cola döktü. Basın açıklaması boyunca sık sık tekbir getiren grup programın bitmesinin ardından sessizce dağıldı. (M. Şirin Çağlayan/Şükrü Tontaş-İLKHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir