• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
Tatvanlıla​r Filistin`e dua israil`e beddua etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-  Siyonist israil’in Gazze’ye yaptığı insanlık dışı saldırılarına tepkiler artarak devam ediyor. Bitlis’in Tatvan ilçesinde ilçe âlimleri ve esnaf Siyonist Saldırılarını kınayarak, Müslümanlara birlik beraberlik çağrısı yaptılar.

İslam âleminin özellikle Gazze de Müslümanların içinde bulunduğu sıkıntıların çok acı olduğunu söyleyen Medrese Âlimleri Vakfı (Medav ) Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, “Onun için İslam âleminin bunca çoğunluğa karşı bir avuç Yahudi’ye karşı baş edememeleri çok düşündürücüdür. Eğer bir âlimin söylediği gibi bütün Müslümanlar kalkıp ağız dolusu su ile Yahudilere su dökmüş olsaydı Yahudiler yok olup gideceklerdi. Ama maalesef Müslümanlar Tevhit içerisinde olmadığı için birlik içerisinde olmadıklarından dolayı bugün bir avuç Yahudi Siyonist âlemi İslam’a Müslümanlara tahakküm etmektedir. Bunun tek sebebi de Müslümanlar birlik içinde olmadıklarından dolayıdır. Eğer Müslümanlar arasında ittihat bir ittifak olmuş olsaydı, Yahudiler bu kadar İslam âlemine Müslümanlara hükmetmeleri mümkün olmayacaktı. Bugün dünya da Müslümanlar içerisinde bulundukları sıkıntıları iyi bir şekilde biliyoruz ki Müslümanların Allah’ın kitabından peygamberin sünnetinden uzak olduklarından dolayıdır. Gazze’deırakta Suriye’de bütün İslam âleminde bu sıkıntıların bitmesi için Kurana ve Sünnete sımsıkı sarılmaktır.” Dedi.

Esnaf Nafiz Ulugöl ise, Allah’ın zalim israilli ve işbirlikçilerini Kahhar ismiyle kahru perişan etmesi temennisinde bulunarak, “Onlara direnen Müslüman kardeşlerimize de zafer ihsan etsin dualarımız onlarladır.” Dedi.

Sorgulanması gereken noktalardan birinin ümmetin sessizliği ve duyarsızlığı olduğuna dikkat çeken Esnaf Akif Akdemir ise,  “Eğer ümmet gerçekten de duyarsızlaşmasaydı her yıl İsrail’in yaptığı bu katliamlar gerçekleşmezdi. Özellikle bu mübarek günün hürmetine şunu diliyorum. Ümmeti Muhammed’in gafletten uyanmasını ve birlik ve beraberlik içerisinde bu tür katliamlara birlikte hareket etmelerini niyaz ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Cami imamı Mahfuz Olan da, Müslümanlar arasında ciddi İslam kardeşliği üzerine bir kardeşlik hukuku, bir dayanışmanın olmadığını belirterek,”Müslümanlar arasında ümmetçi bir anlayış İslam hilafeti yoktur. Düşünün bugün küfrün e fazla Müslümanlarda olmamasını istediği şey İslam hilafetidir. Bunu hiçbir zaman unutmayalım en kötü en zayıf İslam hilafeti bugünkü Müslümanların içerisinde olduğu durumdan çok daha iyidir. Allah’ın laneti üzerine olsun sadece yezidin o hilafeti bu günkü Müslümanların içerisinde bulunduğu durumdan belki çok daha iyidir.” İfadelerini kaydetti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir