• DOLAR 32.56
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2418.497
  • ...
`Şırnak`tan Gazzeli direnişçilere bin selam`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK – Şırnak’ta Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi, israil’in yaptığı zulümleri kınayarak Filistin’in yanında olduğunu gösterdi. Topluluk “Şırnak’tan Gazze’nin asil direnişçilerine selam olsun” şeklinde sloganlar attı, İsrail bayrağını yaktı.

Şırnak Nuh Eğitim Derneği tarafından organize edilen kitlesel basın açıklaması, Cumhuriyet Meydanın’da saat 22:15’te gerçekleşti. Basın açıklamasında Şırnak HÜDA PAR İl Başkanı Abdullah Kılıç ile İlçe Başkanı Emcet Yalçın da hazır bulundu.

Katliama dikkat çekilen dövizler taşıyan grup,Türkçe Kürtçe sık sık “Kahrolsun İsrail,Kahrolsun birleşmiş kafirler,Filistine selam direnişe devam ve Zalimler için yaşasın cehennem” şeklinde sloganlar attı.

Kadın –erkek 7’den 70’e yaklaşık 300 kişinin katıldığı basın açıklamasını Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar okudu. Tatar, Filistinlilerin Kudüs’ü korumak adına, tüm insani değerleri ayaklar altında çiğneyen israil’e karşı canları pahasına savaştıklarını söyledi.

"Gazzede 20 gündür insalık dramı yaşanıyor"
Gazze’de 20 günden beri bir insanlık dramının yaşandığnı ifade eden Tatar, “8 yıldır adeta açık cezaevine dönüştürülen Gazze, bu katliamlarla beraber yok edilmeye çalışılmaktadır. Terör devleti İsrail,başta büyük şeytan Amerika ve diğer şer güçlerden aldığı destekle ve İslam ümmetinin tepkisizliğinden cesaret alarak, Gazze’de yeni doğmuş bebeklerden, piri faniye kadar herkesi katletmeye devam ediyor.”dedi.

Tatar, israil’in camileri, hastaneleri, okulları ve yardım kuruluşlarını yasaklanmış silahlar ile vurduğunu, bine yakın masum ve savunmasız insanları katlettiğini belirterek Gazze’de bir insanlık dramı yaşandığını söyledi.

“Döktüğünüz mazlum kanında boğulacaksınız”
“Şırnak’tan Gazze’nin asil ruhlu direnişçilerine selam olsun” diyen Tatar, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Birleşmiş Milletler ve diğer şer güçlere çağrıda bulunuyoruz. Biz diyoruz ki sizden demokrasi ve insan hakları söylemlerinizde samimi değilsiniz. Çünkü mesele Müslümanların katledilmesi olunca hepiniz birleşip Müslümanları katlediyorsunuz. Sizi Afganistan’da gördük, sizi Irak’ta gördük, oradaki demokrasi anlayışınızı gördük, İnsan Hakları anlayışınızı gördük. Siz Irak’ta Afganistan’da kundaktaki bebek ve piri faniye kadar herkesi katlettiniz ve bunu demokrasi adına yaptınız. Bu ahlakınızdan vazgeçmezseniz döktüğünüz mazlum kanında boğulacaksınız.

Tatar, Müslüman devletlere de çağrıda bulunduklarını, Müslüman devletlerinin israil’in zulmüne karşı sessiz kalmalarının onların ömürlerini uzatmayacağını er yada geç saltanatlarının yerle bir olacağını belirtti.

"Evinize İsrail ürünleri sokmayın’’
En son Müslüman halka da seslenen Tatar, “Allah’ın düşmanları olan siyonist israil’in mallarını evlerimize sokmayalım. Bu mübarek Ramazan günlerinde Filistinli kardeşlerimize çok dua etmek, onlar için maddi yardımlarda bulunmak zorundayız.”ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından grup, israil bayrağını yakıp çiğnedikten sonra sessizce dağıldı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir