• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
`Paralel Yapı` Operasyonunda 66 Kişi Mahkemede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL: Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin "casusluk" ve ``yasa dışı dinleme`` ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 92 şüpheliden 66`sı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderilirken, 26`sı serbest bırakıldı.

Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin ``yasa dışı dinleme`` ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen, aralarında eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer`in de bulunduğu 17 kişinin savcılık sorguları tamamlandı. Savcılık, bu kişilerin tamamını tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti.

``Casusluk`` soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 75 şüphelinin sorguları da tamamlandı. Savcılık, aralarında Yurt Atayün`ün de bulunduğu 49 şüpheliyi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderirken, 17 şüphelinin serbest bırakılmasına karar verdi.

Savcılık, akşam saatlerinde bu soruşturma kapsamında 9 kişinin serbest bırakılmasını kararlaştırmıştı. Toplamda 26 kişi, ``casusluk`` soruşturmasında serbest bırakılmış oldu.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir