• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep'te çarşılar hareketlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-Bu sene Ramazan Bayramı yaz aylarının sonuna gelmesinden dolayı kış hazırlıklarıyla birleşen bayram alışverişi çarşıya hareketlilik getirdi. Bayramlık alışverişleri başlarken bayram şekerleri ve bayram kurabiyeleri de tezgâhlarda yerini aldı.

Ramazan Bayramı için yapılan alışverişler çarşıya hareketlendirdi. Bayramlık alışverişleri başlarken bayram pastalar, tatlıları ve şekerleri de tezgâhlardaki yerini aldı. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala çarşıdaki hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü.

Gaziantep esnafı, Ramazan Ayı süresince satışlarda durgunluk yaşadı ancak bayram alışverişi durgun geçen günlerin ardından esnafa şifa oldu ve yüzünü güldürdü. Gaziler, Karagöz, Balıklı gibi yerlerde hareketlilik yaşanıyor.

Esnaf, çarşıdaki hareketlilikten memnun olduğunu ifade etti. Uzun süreli bir durgunluk dönemi geçirdiğini dile getiren esnaf, hem bayram alışverişi hem de sonrasında başlayacak düğün alışverişlerinin kendileri için faydalı olacağını ifade etti. Bayram kurabiyeleri, şeker, çikolata, lokum, kahve ve kolonya tezgâhtaki yerini aldı. Ancak aşırı sıcak havalar nedeniyle alışverişler genellikle akşamüstü serinliğinde yapılıyor. Çarşı da bu yüzden akşam saatlerinde daha kalabalık oluyor. Esnaf, önümüzdeki günlerde yoğunluğun had safhaya ulaşacağı şeklinde konuştu ve vatandaşın alışverişlerini son günlere bırakmamaları konusunda uyarıda bulundu. (Gökhan Düzdaban-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir