• DOLAR 32.519
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.612
  • ...
Berlin`de binler Kudüs için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BERLİN - İran İslam Devrimi Lideri Ruhullah İmam Humeyni`nin, ülkesinde gerçekleştirdiği İslam Devriminden bir yıl sonra ilan ettiği Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Berlin`de düzenlenen yürüyüş etkinliği yağmur ve iş günü olamasına rağmen binlerin katılımıyla gerçekleşti.

Avrupa Peygamber Sevdalıları`nın destek verdiği, Quds Derneği ile İnsan Onuru ve Hakları Derneği (HDR)`nin organizesiyle Ramazan ayının son haftasında düzenlenen etkinlik, her yıl olduğu gibi saat 14.30`da Berlin Adenauer Meydanı`nda (Adenauerplatz) toplananların Wittenberg Meydanına doğru, "Çoçuk Katili İsrail, Kadın Katili İsrail" sloganları eşliğinde yürüyüşe geçmesiyle başladı.

Yürüyüş boyunca İsrail vahşetini ortaya koyan pankartlarla Alman Toplumuna İsrail`in ne denli gaddar olduğunu göstermeye çalışan protestocuların, arasına karışan kimi provokatörlerin kalabalığı kışkırtmak için cebindeki İsrail bayrağını çıkarıp Hamas aleyhine slogan atması gergin anların yaşanmasına neden olurken, yaşanan gerginlik polisin söz konusu provokatörlere müdahalesiyle büyümeden önlendi.

"Vicdan Sahipleri İsrail`e Karşı Sesini Yükseltmeli"

Topluluk Johannisthal Sokağa ulaştığında yürüyüşe ara verdi. Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından burada bir konuşma yapan Quds Derneği Başkanı Alman asıllı Müslüman Jürgen Grassmann, İsrail`in Gazze`de gerçekleştirdiği saldırılarda katledilenlerin sayısının her geçen saat arttığına dikkat çekerek, vicdan sahibi herkesi İsrail`in saldırılarına karşı sesini yükselmeye davet etti. Grassmann, konuşmasında Yahudilerle sorunlarının olmadığını, sorunlarının Filistin`de katliam yapan Siyonist  İsrail ve yöneticileriyle olduğunun altını çizdi.

"Antisemitizm ile İsrail`in Katliamlarını Örtüyorlar"

Alman gazeteci Christoph Hörstel ise yaptığı konuşmada, Alman Hükümetinin Filistin politikalarını ağır bir dille eleştirerek, Gazze`de soykırım gerçekleştiren İsrail`in desteklenmesinin kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı. Alman Gazeteci , Batılı yöneticilerin Antisemitizmi İsrail`in katliamlarını örtmek için bir araç olarak kullandığını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından protestocular tekrar yürüyüşe geçerek, saat 18.00 civarlarında Wittenberg Meydanına ulaştı. Burada da yapılan kısa konuşmalar sonrası toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

"Amaç saf belirlemek"

Etkinlik sonrası görüştüğümüz İnsan Onuru ve Hakları Derneği (HDR) başkanı Şevki Karasu, İsrail`in saldırıları tel`in etmek ve Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs`ün işgal altında olduğuna dikkat çekmek için düzenledikleri belirterek, etkinliğe bu yıl yaklaşık 4 bin civarında insanın katıldığı bilgisini verdi. Yürüyüş düzenlemekle Kudüs`ün işgal altından kurtulamayacağının farkında olduklarını aktaran Karasu, "Bizler bu etkinliği düzenleyerek, İsrail`in işgalci olduğunu, Filistin`de katliam yaptığını ortaya koymaya çalışıyoruz. Bununla safımızın mazlumdan yana olduğunu göstermiş oluyoruz." diye konuştu.

Bu arada yazılı ve görsel basının bu yıl düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi. Ektinliği Alman medyasının yanı sıra, İngiliz, İran ve Türkiye`den de basın mensuplarının takip ettiği görüldü. (Basri Özmen - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir