• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
`Kudüs Müslümanların Ortak Kavgasıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğü, "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle ve Filistin’de yaşanan olaylarla ilgili  Batman Atatürk Parkı’nda teravih namazında buluşup basın açıklaması yaptı.

İftarını evde açan kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuklardan oluşan binlerce kişi, seccadelerini alıp, Atatürk Parkı’nda teravih namazı kılmak ve Filistin’e destek için bir araya geldi.

Ayrıca etkinliğe, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları İsa Aydın, A.Rahman Cens, HÜDA PAR İl Başkanı M.Emin Doğru, STK temsilcileri ve bazı alimler katıldı. 

Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğü’nün organizasyonda toplanan binlerce kişi, ilk olarak 35 yıldır her Ramazan ayının son cuma gününde kutlanan, "Dünya Kudüs Günü" nedeni ile Atatürk Parkı’nda teravih namazı kıldı. Kitle dualar özelde Filistin genelde tüm dünya Müslümanları için dua edip, ardından basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü adına M. Ali Altun okudu.

“Kudüs, Mekke ve Medine kadar mukaddestir”

Kudüs’ün kendileri için Mekke ve Medine kadar mukaddes olduğunu söyleyen Altun, “Kudüs Müslümanların kalbinde dinmeyen bir acıdır, bir çiledir Kudüs. Kudüs ağladıkça, Kudüs kanadıkça bütün coğrafya, bütün ümmet ağlamaktadır. Dolayısıyla Kudüs Müslümanların ortak davası, ortak çilesi ve ortak kavgasıdır. Allah’ın ayetlerinden bir ayettir. Bu mekân sonsuza dek İslam ümmetinin olacaktır. Bugün Gazze’de Yahudi domuzları tüm batılı güçlerin desteğiyle büyük bir vahşet yaşatmaktadır. Masum çocuklar, kadınlar füzelere hedef olmaktadır, İslam’ın mukaddes toprakları baştanbaşa tahrip edilmektedir. Allah’ın laneti ve ebedi azabı israil’in ve ona destek veren tüm zalimlerin üzerine olsun.” dedi.

“Mücahitlerin ellerinden öpüyoruz

Zulüm karşısında duran Gazzeli mücahitleri yürekten tebrik ettiklerini belirten Altun, “Bu barbarlık ve zulüm karşısında izzetlice direnen, İslam adına şanlı destanlar yazan ve her an şehadet şerbetini içen Gazzeli mücahit kardeşlerimizi tebrik ediyoruz, direnişlerini yürekten kutluyoruz. Bizlere cesareti, mertliği yiğitliği, kardeşliği ve direnişi ders veren Gazzeli kardeşlerimizin alınlarından ve pazılarından öpüyoruz. Siyonist zalimlerin beyinlerini dağıtan ve onları cehennem gönderen mücahitlerin ellerinden hürmetle öpüyoruz. Elleri dert görmesin. Allah cihat ve şehadetlerini kabul etsin.” şeklinde konuştu.

“İslam ümmetine ihanet eden satılmış köpeklere karşı savaş veriyorlar”

Bugün Gazzelilerin sadece Siyonist israil’e karşı mücadele etmediğinin vurgulayan Altun, “Gazzeli kardeşlerimiz tüm dünya müstebirlerine karşı mücadele etmektedir. Şunu çok net olarak bilmemiz gerekir ki, Gazze’deki savaş Hamas ile israil arasında cereyan eden bir savaş değildir. Gazze’deki savaş İslam ümmeti ile İslam düşmanları arasında yaşanan bir savaştır. Bu savaş bir toprak savaşı değildir. Dini mensuplarını hedef alan bir savaş olduğu açık olan bir savaştır. Gazze’deki muvahhit kardeşlerimiz sadece israil’e karşı savaş vermiyorlar, Gazze’deki mücahitler tüm dünya müstekbirlerine karşı ümmet adına savaş veriyorlar. Tüm İslam düşmanlarına karşı savaş veriyorlar. İslam ümmetine ihanet eden satılmış köpeklere karşı savaş veriyorlar.” diye açıklamada bulundu. 

“Gazze düşerse, ümmet düşer, ümmet kaybeder”

Sözlü ve yazılı kınamaların ötesine geçilmesi ve somut adımların atılması gerektiğini söyleyen Altun, devamında şunları kaydetti: “Bundan dolayı Gazze’deki savaş, Gazze’deki direniş sıradan bir savaş ve direniş değildir. Eğer Gazze düşerse ümmet düşer, eğer Gazze kaybederse ümmet kaybeder. Bu bilinçle ümmet olarak her türlü imkânlarımızı kullanarak ayağa kalkmalı, sözlü ve yazılı kınamaların ötesine geçilmesi ve somut adımlar atılmalıdır. Bu savaşlar, bu yıkımlar, bu kıyımlar bizleri uyandırmalı, gayrete getirmeli ve cihat saflarında birleştirmelidir.” 

“Gazze’deki savaş hak ile batıl savaşıdır”

Artık zamanın vahdet ve birlik olma zamanı olduğunun altını çizen Altun, “Gazze’deki savaş hak ile batıl savaşıdır. Bu kavga Habil ile Kabil’in kavgasıdır. Bu kavga Talut ile Calut’un kavgasıdır. Bu savaş ve bu kavga Hizbullah ve Hizbuşşeytanın kavgasıdır.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasında sık sık tekbirler getirilip, “Kahrolsun israil” sloganları atıldı. Basın  açıklaması M.Ali Altun’un okuduğu dua ile son buldu. (M. Fatih Akgül/Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir