• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
İşkence gören çocukların koğuşları değiştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çocuk koğuşu bulunmadığı gerekçesiyle yetişkin adli tutuklularla aynı koğuşa konulan ve adli tutukluların işkence ve kötü muamelesine maruz kalan çocuklar şikâyetler üzerine başka bir koğuşa alındı. Çocuklar kendilerine işkence yapan adli tutuklar hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Mehmet Denli (15) ve Şeyhmus Denli (17) olan kardeşler toplumsal gösteriye katıldıkları iddiasıyla tutuklanıp ardından çocuk koğuşu olmadığı gerekçesiyle yetişkin adli tutuklular ile aynı koğuşa konulan kardeşler, adli tutukluların işkence ve kötü muamelesine maruz kaldıkları iddia edildi.

Başvuru üzerine çocuklarla cezaevinde görüşen İHD Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Av Gamze Yalçın, işkence ve kötü muameleye maruz kalan çocukların şikayetleri üzerine koğuşlarının değiştirildiği bildirildi.

Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi 10 nolu koğuşa konulan çocuklar, burada adli tutukluların işkence ve kötü muamelesine maruz kaldığını belirten Yalçın, Çocuklar isminin V. olduğunu belirttikleri adli bir tutuklunun kendilerine, kafalarını su kovasına daldırma, ellerinden ve ayaklarından ranzaya bağlama gibi işkence ve kötü muamelede bulunduklarını beyan ettiklerini söyledi. (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir