• DOLAR 32.661
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2503.426
  • ...
Diyarbakır`da Dünya Kudüs Günü İçin Kitlesel Yürüyüş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Ramazan ayının son Cuma’sı olarak belrilenen Dünya Kudüs Günü’nde, Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda toplanan Diyarbakırlılar, Gazze’ye destek için kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi.

Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda toplanan Diyarbakırlılar, Teravih namazını cemaatle kıldıktan sonra Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Daha sonra Ofis semtine doğru yürüyüşe geçildi.

Diyarbakır’da faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının desteklediği yürüyüşe katılanlar, sık sık tekbirler getirerek ‘Kahrolsun israil’ , ‘Hamas’a selam direnişe devam’ , ‘Vur vur el Kassam, israil’i vur’ gibi sloganlar attı.

Kadın, erkek  ve  çocuk her yaştan insanın ilgi gösterip  katıldığı  yürüyüşe, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Av. M. Hüseyin Yılmaz ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt da katıldı.

Yürüyüş sırasında, İsrail’in saldırılarına tepki gösteren bir kişi, israil bayrağını ateşe verdi.

Yürüyüş sonunda İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına bir açıklama yapan Memur Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yunus Memiş, Kudüs’ün Müslümanlar açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

“Kudüs özgür oluncaya kadar Filistinlilerle dayanışma içinde olacağız”

Kudüs özgür oluncaya kadar Filistinli Müslümanlarla dayanışma içinde olacaklarını belirten Memiş, “Siyonist teröristlerin 60 yıla yakındır işgal ettiği Kudüs, Müslümanların yöneldiği ilk kıblesi olan Mescidi Aksa ile beraber Hz. Muhammed’in miraca yükseldiği şehir olması bakımından, biz Müslümanlar için önemli bir yeri vardır. Bizler açısından mukaddes sayılan bu beldeye sahip çıkma bilinci oluşturmak ve Siyonist işgalin son bulmasını sağlamak amacıyla ve Kudüs özgür oluncaya kadar, Filistinli Müslüman kardeşlerimizle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Dünya Kudüs Günü’nün tüm mustazafların müstekbirlere, Amerika’ya başkaldırı ve direnişin sembolü olduğunu kaydeden Memiş, Gazze’nin çağımızın insanlığını, onur ve vicdan testine tabi tutan mihengin adı olduğunu söyledi.

“Allah’ın laneti zalim Siyonistlerin üzerine olsun”

Siyonist israil’in Ramazan ayı boyunca Gazzeli Müslümanlara karşı acımasız bir katliama giriştiğini hatırlatan Memiş, “Devam eden saldırılar neticesinde yüzlerce şehit verilmiş ve binlercesi de yaralanmıştır. Allah’ın laneti zalim Siyonistlerin üzerine olsun.” şeklinde konuştu.

“Gazze direnişini çökertmek, Kudüs’ü çökertmektir”

Gazze’ye düşen her bomba, sıkılan her merminin İslam ümmetinin kalbini hedef aldığını vurgulayan Memiş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Gazze direnişini çökertmek, ana hedef olan Kudüs’ü, Mescidi Aksa’yı çökertmektir. Gerçekler bu kadar aşikar iken, biz Müslümanların eli kolu bağlı oturması, etkin tavır ve eylemler gerçekleştirmemesi büyük bir zillettir. Müslüman halklar, mustazaf kardeşlerine en azından dua ederek tepkilerini göstermelidirler. Bunun yanında İsrail mallarına boykot uygulamalıdırlar ki, Siyonist katillerin ekonomik alt yapısı çöksün. Hükümetler de, İsrail devleti ile her türlü ilişkilerini kesmelidirler.”

Medeniyetini kanlı bir tarih üzerine inşa etmiş olanlardan merhamet beklemediklerini ifade eden Memiş, Gazze özelinde Filistin’de yaşananların trajedi veya drama konulu bir film olmadığını ifade etti.

Öte yandan yapılan yürüyüş esnasında çevre apartmanlarda bulunan duyarlı vatandaşların da yürüyüş yapanlara coşkuyla destek verdiği görüldü.      (Hamza Adiyaman / Ali Adiyaman – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir