• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu Diyarbakır'da temaslarda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Seçim çalışmaları kapsamında dün Diyarbakır’a gelen CHP ve MHP’nin ortak Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) tarafından düzenlenen  3. Tigris Diyalogları toplantısına katıldı.

Özel bir otelde gerçekleşen toplantıya, milletvekilleri, bazı siyasi partilerin  il başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Eşi Füsun İhsanoğlu ile toplantıya katılan Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. İhsanoğlu, burada yaptığı konuşmada, Dicle ırmağının aktığı her yerde  huzur ve güvenin olmasını temenni ettiğini söyledi.

 “İslam tarihinin ilk örneklerini burada görüyoruz”

Anadolu medeniyetlerinin en kadim merkezlerinin Diyarbakır’da olduğunu söyleyen İhsanoğlu, “Diyarbakır’da, Diyarbakırlılarla bulunmak tarihimizin, medeniyetimizin en eski birimlerinden birisiyle bir arada olmak demektir. Anadolu’da medeniyetlerin en kadim merkezleri burada olmuştur. İslam tarihinin, Anadolu’da İslam’ın yayılmasının ilk örneklerini burada görüyoruz. Bugün Ulu Camii’nde namaz kıldık. İslam tarihinin en kadim, en güzel, en eski örneklerinden birini gördük.” dedi.

“Dicle’nin cennet misali olmasını temenni ediyoruz”

Diyarbakır bölgesinde bir takım temel düzenlemenin yapılmasının önemine değinen İhsanoğlu, “Biz, bu bölgenin tekrar huzur bölgesi, Dicle’nin dünya ırmağı olarak, cennet misali olmasını temenni ediyoruz. Bu da ancak istikrarla olacaktır. İstikrarı sağlamamız için problemleri çözmemiz lazım. Türkiye’nin problemleri çözerken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde doğru kararı alması lazımdır. Burada güvenliği ve istikrarı sağlamaz, Türkiye’ye huzuru getiremezsek, ülkemizin refaha kavuşmasını temin etmemiz mümkün olmayacaktır.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman / Hüseyin içli – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir