• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Şehir içindeki hayvan ahırları yıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep’te daha önce kent içinde kalan hayvan ahırlarını şehrin dışında yeni yapılan organize besi bölgesine taşınmıştı. Ancak hala işlevlerini devam ettiren bazı hayvan ahırları bu gün yıkıldı.

Herhangi bir taşkınlığa karşı tedbirli olan Zabıta Ekipleri, geride kalan hayvan ahırlarının yıkımı için sabah erken saatlerinde çevik kuvvet ekibiyle mahallede hazır bulundu. Daha önceden anlaşılan ve içi boşaltılan hayvan 16 hayvan ahırının yıkımı sorunsuz gerçekleştirildi.

5 yıldır yapılan boşaltma çalışmalarının sonuna geldiklerini ifade eden Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, “Bunlardan en önemlisi Seyrantepe bölgesinde bulunan ahırlardı. Besi organize bölgesinin yapıldığı zamandan beri buraların tahliyesini sürdürüyorduk. Fakat uzun bir zaman geçmesine rağmen, bu bölgede insan ve hayvanların bir arada yaşadığı şehir görüntüsü maalesef devam ediyordu” dedi.

Bu konuyu en hızlı ve en hasarsız şekilde gerçekleştirmek istediklerini vurgulayan Yalım, “Gelmiş olduğumuz noktada şunları görüyoruz. Hala hayvanların yaşadığı, kokudan rahatsız olunduğu, yaz mevsiminde sineklerin çok olduğu ve şehrimize yakışmayan görüntülerin olduğu bir alandı burası. Burada ve şehrin diğer noktalarındaki çalışmalarla insanlarımızın daha iyi ortamlarda yaşamasını sağlamaya çalışıyoruz. İnsanlarımızın hayat standardını yükseltmek için bu tarz çalışmalarımız sürecek. Kısa bir zamanda bu yerde hayvan ahırlarının kalkmasını sağlayacağız. Belediyemizin bu konulardaki kararlılığı devam edecektir ve buradaki çalışmalarda bu kararlılığın bir göstergesidir. Bu tarz çalışmaları şehrin içerisinde hayvan beslenen her yerde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Güvenlik önlemleri altında bölgede bulunan ortalama yıkımı gerçekleştirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir