• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
Dünya Kudüs Gününde Kızıltepe`de israil`e Lanet Yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Kızıltepe Mustazaflar Cemiyetinin öncülüğünde düzenen ve 46 Sivil Toplum Kuruluşunun da destek verdiği basın açıklamasında, Gazze’de, yaptığı katliamlar nedeniyle terör devleti İsrail’e  lanet  yağdı. Cuma namazı çıkışı özgürlük meydanında toplanan kalabalık, sık sık ‘Hamas’a selam direnişe devam’, ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Kahrolsun Amerika’ sloganları atıldı.

Basın açıklamasından önce kısa bir Kürtçe konuşma yapan araştırmacı yazar Molla Mahmut Kılınç, “İsrail, hamisi ABD ve destekçileri Gazze’yi bombalayarak katliamlar gerçekleşmektedir. 15 milyonluk Arap dünyası bu zulme sessiz kalıyor. 150 milyonluk Arap ülkeleri 6 günde İsrail’e teslim oldu. Ama bugün Hamas mücahitleri adeta dünyaya meydan okuyor. ABD ve NATO’nun açık bir şekilde destek verdiği terör devleti İsrail’e karşı tek başına direniyor. Saldırılar 18. Gününe girdi. İsrail bu güne kadar yaşamadığı en büyük kayıpları veriyor. İnşallah zaferleri yakın olacaktır.” dedi.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan Özgür Kudüs Platformu Kızıltepe Temsilcisi İsmail Çevik, şöyle konuştu:

“Bir Ramazan ayını daha hüzünle yaşıyoruz. Çünkü Ramazan’da gönlümüzün yarısı Filistin`de, Gazze`de. Diğer yarısı Bağdat`ta, Şam`da, Halep`te, Musul`da, Myanmar’da, Kabil’de ve  Kahire’de. Hiçbir ayrım gözetmeksizin bu topraklardaki her bir Müslümanın derdi bizim derdimiz. Buradan kahraman Filistin halkını, Gazze halkını, verdikleri onur mücadelesi dolayısıyla bir kez daha selamlıyoruz. Filistin davası İslam ümmetinin ortak davasıdır. Gazze’de yapılan saldırı ve katliamlar İslam dünyası için önemli bir tehdittir. Çünkü Filistin davası ümmetin mihenk taşıdır. Filistinliler mutlu ise ümmet mutludur, Filistinliler hüzünlü ise bütün İslam Alemi hüzünlüdür.” dedi.

Terör Şebekesi İsrail ABD ve Natodan aldığı destekle 18 gündür deniz kara ve havadan Vahşice  Gazze’deki kadın çocuk ve yaşlıları katlettiğini belirten Çevik, “Ramazan ayında, camileri bombalayan, silahsız masumları hedef alan bir anlayış ancak terörizmle, alçaklıkla ve canilikle tanımlanabilir. Gazze’ de yaşanan İnsanlık dramı, salt İsraillilerin Hamas’ a yönelik bir operasyonu olmaktan çıktı. Tüm insanlığı ilgilendiren bir vahşet tablosu haline gelmiştir. Gazze  çağımızın Modern Kerbelası’dır.  İhanetin en koyusunu yaşayan, susuzluğa, açlığa, ambargoya mahkum edilen Kerb-u Bela diyarıdır. Gazze dünyanın nasıl bir düzenle yönetildiğinin, korkak Siyonistlerin, BM, ABD ve AB’nin çirkin yüzünü  tüm çıplaklığıyla ifşa eden yerdir.  Şer güçleri tarih önünde de, insanlık önünde de Filistinli masumların hesabını vereceklerdir.  Bu katliam karşısında sessiz kalan Özelde İslam ülkeleri genelde de bütün uluslararası kurum ve kuruluşlarda en az bu terörist devlet kadar suçludur.” İfadelerine yer verdi.

Dünya Müstekbir’ leri bilsinler ki Filistin halkı asla yenilmeyecek diyerek açıklamasına devam eden Çevik, “Dünya Müstekbirleri bilsinler ki Filistin halkı asla yenilmeyecek. Küresel taksimin Yüzüncü yılında, sınırlar yeniden tanzim edilirken, sömürgeci batının “Böl-parçala ve yok et taktiği” acımasızca uygulanırken, daha doğrusu yeni yeni mikro devletçikler kurulurken Gazze’nin İslam Ümmeti için birleştirici bir unsur olduğuna şahit oluyoruz.. Gazze`ye yapılan saldırıdan sonra bütün dünya Müslümanları birleşti, bütün dünya vicdan sahipleri birleşti. Bizim yapamadığımızı İsrail yaptı, İslam birliğinin temelini Gazze`ye saldırmakla atmış oldu. Önümüzdeki günlerde bu Filistin`e ve Gazze`ye yaptığı saldırıdan dolayı İslam birliğinin kurulduğunu hep birlikte göreceğiz inşallah. Ramazan ayının son Cuması Dünya Kudüs gününde Kudüs’ün ve Gazze şeridinin Şiddetli Saldırılarla karşı karşıya kaldığına bir kez daha şahit oluyoruz. Artık hak ile batıl arasındaki çok yönlü cephe savaşları Filistin-Kudüs etrafında kanalize  olduğuna  şahit oluyoruz. İşte böylesine bir süreçte Dünya Kudüs Günü’nü idrak edebilirsek, zihinsel ve kalbi manada yaşadığımız tutsaklıktan kurtulmuş oluruz.” şeklinde konuştu.

Kudüs Gününün, zalimler ve Müstekbirler karşısında kutlu direnişin ve İslam kardeşliğinin bir sembolü olduğunu ifade eden Çevik, “  Ümmetin yüz akı Filistinli Müslümanlar, varlıklarıyla bizlere dersler veriyorlar. Onlar; oruçlarını şehadet ile açan, yeni doğmuş çocuklarını Rablerine gözyaşları içerisinde sunan, ölümü yaşam kadar büyük bir nimet olarak gören Filistinliler… Onları anlatırken dahi başlarımız öne eğiliyor; sözlerimiz kifayetsiz kalıyor… Dünya Kudüs Günü, İslam ümmetinin gücünün, azametinin ve İslami kardeşliğinin ve bilincinin tecelli ettiği gündür. Bu günün ruhu ile, Müslümanlar, aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp tayin edilen Muhammedi hedeflere yürüme yolunda kenetlenmelidirler. Dünya Kudüs Günü, Siyonistler karşısında mazlum, ezilen Filistin halkı için büyük bir manevi destek günüdür. Kudüs Günü, zalimler ve Müstekbirler karşısında kutlu direnişin ve İslam kardeşliğini sembolüdür. Dünya Kudüs günü, dünya müstekbirlerinin zulmüne karşı, insanlığın ortak itirazının haykırıldığı gündür. Her Dünya Kudüs Günü, Mescid-i Aksa’nın azat olmasına dair ümitlerin ve ahitlerin tazelendiği bir gündür. Bir Dünya Kudüs gününde, ümmet olarak, özgürleşmiş Mescid-i Aksa’da namaz kılma temennisiyle…” direyerek konuşmasını bitirdi.

Basın açıklaması okunan duayla sona erdikten sonra, meydandan ayrılmayan kalabalık, beraberlerinde getirdikleri terör devleti İsrail ve hamisi ABD’nin bayraklarını tekbirler eşliğinde yaktı. Basın açıklamasına destek veren İHH ise, açıklamanın sonunda özgürlük meydanında stant açarak, Gazze’ye gönüllü gitmek isteyenlerin isimlerini aldı.

Gazze’ye canlı kalkan olarak gitmek için Kızıltepe halkının yoğun başvuruda bulunduğu görüldü.

(Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir