• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Emrullah İşler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da İstanbul`a geldi.

YHT hattı boyunca Erdoğan ve beraberindekilere, kobra, skorsky ve ambulans helikopterlerle eşlik edildi.

Erdoğan, Pendik`teki açılış töreninin öncesinde Eskişehir ve Bilecik`teki törenlere katılmıştı.

Başbakan Erdoğan Yüksek Hızlı Tren`in ilk seferi ile geldiği Pendik`te vatandaşlara seslendi.

-Allaha Hamd olsun İstanbul Yüksek Hızlı trenin sevincini yaşıyor. Bugün sadece YHT açmakla kalmıyoruz, aynı zamanda başkentleri demir ağlarla buluşturuyoruz.

-Gazi Mustafa Kemal`den sonra kaç kilometre demir ağ yapıldı. Hem hatları yeniliyoruz hem de YHT hatlarına geçiyoruz.

-Ankara ile Eskişehir çok farklı şekilde kucaklaştı, Sonra buna konya ilave edildi. Şimdi de İstanbul`u bu heyacana katıyoruz.

-Bugün Anadolu`nun manevi mimarlarının daha da yaklaştığı müstesna gündür. Bugün Osmanlı`nın doğduğu Bilecik`in heyecanı vardı.

SULTAN VAHDETTİN`İN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİK

-Açılışını yaptığımız bu günde başkentleri dolaşıp yeniden İstanbul`a dönebilirsiniz.

-17 bin kilometre duble yol, Marmaray`ı yaptık şimdi de Hızlı Treni gerçekleştiridik. Bugün bir aday Marmaray`ı Demirel`e bağladı. Hadi ordan, Temelini de biz attık, açılışını da biz yaptık.

-Marmaray`ı açarak Sultan Abdulhamid`in vasiyetini yerine getirdik.

-Türkiye büyümesin diye her yola başvurdular. Eğilmedik, dik durduk, kararlı davrandık, sabırlı davrandık.

Allahın yardımı milletimizin desteği ile hepsinin üstesinden geldik. Hatta daha ileri hedefler koyduk

-Bizi daima en yüksek destek veren İstanbula şükranları sunuyorum. Bize bu mutluluğu yaşattığı için Rabbime hamd ediyorum.

-10 Ağustos`ta Cumhurbaşkanı seçilmem halinde hizmetlerimizi yeni bir anlayışla devam ettireceğiz.

İÇERDE ACINDIRMA YAPIYORLAR

-Bu kardeşinizi Çankaya`ya gönderirseniz biliniz ki Parelel yapıyla mücadelemiz durmayacaktır.

-Şimdi bazıları içerde acındırma yapıyor. İçerde Kur`an-ı Kerim bol, al içerde hatmini tamamla. Bunlar senaryocu. Allah ömür verdiği, bu can bu tende durduğu müddetçe, Millete hizmet etme yolundan bizi kimse alı koyamaz.

-Bunlar daha önce Marmaray için de aynı şeyleri söylediler. Diğer projeler için de birşeyler söylediler. Ama bu gece farklı. Ankara-Konya hattını da bir Ramazan akşama yapmıştık.

-Ekmeleddin Bey`in Marmaray`dan geçmesinden sevindim. Ama baltayı taşa vuruyor. Bunu Demirel yaptı diyor. Allah şaşırtıyor işte. Dilerim Kılıçdaroğlu da geçsin.

EN ZOR TOPRAK ŞARTLARINDA ÇALIŞILDI

-Bu proje en zor toprak hattı üzerinden geçiyordu. Her bir yerini ayrı incelemeler yapıldı.

Ankara Konya, Ankara Eskişehir ve Marmaray tecrübelerimizi bu hatta kullandık. Bu hat dolayısıyla, Çinli İspanyol ve diğer katkısı olan ülkelere teşekkür ediyorum.

-İlk etapta 12 sefer sayısı olacak. İstanbul Ankara 3.5 saat, İstanbul Eskişehir arası 2 saat 2 dakika olacak. önümüzdeki yıl Yüksek Hızlı Tren Marmaray`ı kullanacak ve Halkalıya kadar gidecek.

-Eski Türkiye geride kaldı. Kılıçdaroğlu zamanında SSK`nın halini biliyorsunuz. Biz geldik önce eğitim sonra sağlık dedik.

-Eskişehir Konya tamam, sırada Bursa var, sırada, Ankara Kırıkkale Yozgat, Sivas var.

ERDOĞAN`DAN SİNEGOG VE KİLİSELER İÇİN UYARI

-Filistin`de devam eden zulüm bizi yaralıyor. 150`ye aşkın yavrumuz orada şehit oldu. 100`e yakın hanım kardeşimiz şehit oldu. 800`ü aşkın şehidimiz var. Terör devleti İsrail terör estiriyor. Ellerimi açıyorum "Zalimler için yaşasın cehennem. Ancak biz Müslümanız, antisemitizme karşı oldum ama İslamafobiaya karşı da duracağız. Kileseleri sinegogları asla tahrip etmemeliyiz. Biz inanç sahiplerine hele bizim güvencemiz altında olanlara kesinlikle sahip çıkmalıyız. Ancak şunu bilin Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

İsrail halkına sesleniyorum. Ey israil halkı bu yönetime gerekli dersi siz vermelisiniz. Mescid`i Aksaya ayaklara pis postallarla giren İsrail askerleri bilsinlerki bir yanlışın içindeler. Onlar bizim ibadethanelere bu ahlaksızlığı yaparlar ama biz onların sinegoglarına asla ve asla aynısı yapmayız. Sakın oyunlara gelmeyin. Bazı STK`ların bu noktadaki saldırılarına sakın aldanmayın.
YÜKSEK HIZLI TREN BİR HAFTA ÜCRETSİZ

YHT Pazar gününden önümüzdeki hafta sonu Pazar`dan diğer Pazar`a kadar ücretsiz hizmet verecek.

Kaynak: Haber7