• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
Cezayir`de 3 Günlük Yas İlan Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezayir Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Cezayır uçağının 116 yolcusuyla Burkina Faso-Cezayir seferini yaptığı sırada düşmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Buteflika bugünden başlamak üzere 3 gün yas ilan edilmesine karar vermiştir" denildi.

Burkina Faso`nun başkenti Ouagadougou`dan havalanan uçak ile kalkıştan 50 dakika sonra irtibatın koptuğu ve olumsuz hava koşulları nedeniyle düşmüş olabileceği açıklanmıştı.

Burkina Faso Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gilbert Diandiera, yaptığı açıklamada, uçağın Burkina Faso`nun Djibo kentinin 140 kilometre kuzeydoğusunda Mali topraklarına düştüğünü belirtmişti.

Cezayir Havayolları tarafından daha önce yapılan açıklamada, en son Mali`nin Gao şehri üzerinde sinyal alınan ve 6 Cezayir, 50 Fransa, 24 Burkina Faso, 8 İspanya, 8 Lübnan, 6 İspanya, 5 Kanada, 4 Almanya, 2 Lüksemburg, 1 Mali, 1 Belçika, 1 Nijerya, 1 Kamerun, 1 Mısır, 1 Romanya, 1 Ukrayna, 1 İsviçre vatandaşının olduğu uçakta, 4 farklı ülke vatandaşının daha bulunduğu ve bu konudaki araştırmanın devam ettiği bilgisi verilmişti.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir