• DOLAR 32.589
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2505.05
  • ...
AFAD`ın tatbikatı gerçeği aratmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa`da, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), kentsel arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. 18 ilden 762 personel ile 117 aracın katılımıyla araziye çadır kriz merkezleri oluşturan arama kurtarma ekipleri Bursa Afet Koordinasyon Merkezi`nde toplandı.

Üç gün boyunca olası bir afet anında koordinasyonu sağlamak ve yardıma gelen ekiplerin yönlendirilmesi çalışmaları ile eğitimler alan ekipler, Ovaakça’da bulunan eski bir fabrikaya hareket ederek, fabrikanın 12 ayrı noktasında bulunan göçüklerde köpekler ile keşif yaptı.

Tatbikatta, enkazda arama kurtarma, trafik kazasına müdahale, kuyudan kurtarma, yüksek katlardan kurtarma, binalardan tahliye, sahra şartlarında arama kurtarma harekatı komuta kontrolü, arama kurtarma ekipleri toplanma alanı icrası, ilk yardım faaliyetleri, artçı sarsıntılar sonucu oluşan yıkımlarda kurtarma ve gece arama kurtarma faaliyetleri gerçekleştirildi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Jandarma Bölge Komutanı Seyfullah Saldık, AFAD’dan Skorsky helikopter ile havalanarak tatbikat bölgelerini inceleyip İl jandarma komutanlığına indiler. Araç ile tatbikat yerine gelen Vali Karaloğlu çalışmaları yerinde izleyerek ekip sorumlularından aşamalar hakkında bilgi aldı.

Gece saatlerinde gerçekleştirilen tatbikatın gerçeğini aratmadığını ve ruhen Van depremini yaşadığını belirten Vali Karaloğlu, şunları kaydetti: “Hepinizin malumu, Türkiye deprem kuşağında bir ülke. Bir deprem gerçeğimiz var onun için hem arama kurtarma ekiplerimizi hem acil sağlık kurtarma ekiplerimizi, kamu kurumlarımızı, ilgili kamu kurumlarımızı depreme, afete hazırlıklı hale getirmek hem de toplumu bu konuda bilinçlendirmek maksadıyla bir tatbikat yapıyoruz. Beraber gezdik, gördünüz ki aslını aratmayacak bir tatbikat var burada. Ben alanı gezerken inanın Van depremini ruhen yeniden yaşamış oldum. Çok ciddi bir hazırlık yapmış arkadaşlar. Bu çok önemliydi.” (Veysi Siyah - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir