• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Adana`da binler Kudüs için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu tarafından organize edilen ve çok sayıda STK’nın destek verdiği Kudüs yürüyüşüne binlerce Adanalı katıldı.

Cuma namazı çıkışında 5 Ocak Meydanında toplanan kalabalık, sloganlar ve tekbirler eşliğinde Çakmak Caddesinden geçerek İnönü Parkına yürüdü.

İnönü Parkındaki etkinlik Kur’an tilavetiyle başladı Veysi Sonkaya’nın Kuran tilavetinin ardından, Salih Demir Hoca kıs bir konuşma yaptı. Kudüs Günü’nün önemine dikkat çeken Demir, “Kudüs Günü Müslümanların müstekbirlere karşı direnişinin, haykırışının ve başkaldırışının günüdür. Kudüs Günü İslam`ın günüdür, Kudüs Günü sevdadır, Kudüs Günü ümmet için şuurdur, bilinçtir, vahdettir, şehadettir.” dedi.

Platform adına basın açıklamasını İsa Emre okudu. Emre açıklamasına, “Genelde dünyadaki mazlum ve Mustazaflar’ın özelde ise Filistin’deki duruma dikkat çekmek amacıyla her yıl Ramazan ayının son Cuma günü Dünya Kudüs Günü olarak anılmaktadır. Kudüs günü,  evrensel bir gündür. Bu gün sadece Kudüs`e özgü bir gün değildir, Mustazafların müstekbirlere karşı başkaldırı günüdür. Amerika, İsrail ve diğer zorba devletlerin zulüm ve baskıları altında bulunan milletlerin bu zulme karşılık verme günüdür.” ifadeleriyle başladı.

"Kudüs ve Filistin tüm dünya Müslümanlarının ortak derdidir"
“Kudüs ve Filistin tüm dünya Müslümanlarının ortak derdidir.” diyen Emre, “Mescidi Aksa İslam`ın şiarlarındandır. İslam`ın onur ve şiarları bizim için her şeyden daha önceliklidir. Çağın Firavun`u, Nemrud`u olan İsrail`e karşı direnmek biz Müslümanların boynunda İman-i, İslami ve insanî bir mecburiyettir, büyük bir farzdır.” şeklinde konuştu. 

Kudüs’ün ümmetin hafızası olduğuna dikkat çeken Emre, “Bugün, emperyalist güçler hafızamızla oynamak istiyorlar. Hafızamızı silmek istiyorlar. Kudüs, ümmetin itibarıdır. Kudüs, ümmetin onurudur. Kudüs, ümmetin ortak rüyasıdır, ortak paydasıdır. Kudüs peygamberlerden bizlere emanettir. Bu emanet, Hz. Musa`nın, Hz. Süleyman`nın Hz. Yahya`nın Hz. Zekeriya`nın Hz. Muhammed`in (sav) emanetidir. İşte peygamberlerin ve İslam ümmetinin bu emanetine sahip çıkan HAMAS, terör devleti İsrail’e karşı büyük bir mücadele vermekte ve adeta destan yazmaktadır. İsrail`in en güçlü birlikleri bile HAMAS’ın karşısına çıkmamak için kendi ayaklarına sıkarak savaş meydanından kaçmaktadırlar.” dedi. 

Emre ayrıca, "Ey dünya Müslümanları! Ey dünya Mustazafları, kalkın, harekete geçin ve mukaddesatınızı kendi ellerinize alın. Ne zamana kadar oturup kaderinizi Washington, Moskova ve İsrail`in tayin etmesini bekleyeceksiniz? Kudüs`ünüz, ne zamana kadar Amerika`nın artıklarının, gasıp İsrail`in çizmeleri altında ezilecek? Kudüs, Filistin, Afganistan, Çeçenistan, Suriye, Mısır ve bu beldelerin mazlum Müslümanları daha ne zamana kadar canilerin egemenliği altında inleyecek ve sizler de öylece oturup seyredeceksiniz?” ifadelerini kullandı. 

İsa Emre son olarak, “Şunu unutmayın ki, Kudüs esirse, İstanbul, Ankara, Tahran, Şam, Bağdat da esirdir. Kudüs özgür olursa, Beyrut, Moro, Miyanmar, Eritre, Doğu Türkistan, Çeçenistan, Afganistan ve bütün İslam ülkeleri, yani ümmet de özgür olacaktır.” ifadeleriyle açıklamasını bitirdi. 

Sık sık tekbir ve sloganların atıldığı etkinlik olaysız bir şekilde son buldu. (Yunus Emre - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir