• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İzmir'de Ramazan Bayramı öncesi denetimler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR -  İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ramazan ayında gıda işletmelerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Gıda terörünün önüne geçmek için çalışan ‘İl Müdürlüğü Denetim Ekibi’, Ramazan ayı boyunca gıda üretiminin, tüketiminin ve satışının yapıldığı yaklaşık 7 bin işletme gezdi.

Ramazan ayında İzmir halkının gönül rahatlığıyla gıda tüketebilmesi için denetim ekibinin mesai harcadığını ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, bayram için de hazırlıkların tamamlandığını belirtti. 

Rutin olarak devam eden denetim çalışmalarının Ramazan ayının gelişiyle birlikte sıklaştığını kaydeden Güldal, vatandaşların mağdur olmaması için İl Müdürlüğü olarak hazırlıklara bir ay öncesinden başladıklarını söyledi.

Denetimlerin il ve ilçe müdürlüklerde görevli gıda kontrolleri tarafından yapıldığının altını çizen Güldal, geçen süre zarfında yaklaşık 7 bin işletmenin denetlendiğini vurguladı.

Denetimler sırasında 90 işletmeye idari para cezası uygulandığını anlatan Güldal, 3 işletmenin faaliyetlerinden men edildiğini, 3 işletmeninde hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.

İzmir’in Ramazan Bayramı’na hazır olduğunu dile getiren Güldal, vatandaşların Bayram’da da bir sorunla karşılaşmamaları için özellikle şekerleme imalathanelerinin, pastanelerin, unlu mamuller üreten işletmelerin sıkı denetimden geçtiğini vurguladı.

174’ü arayarak iletişime geçebilirler

İzmir halkından gönüllü denetçi olmalarını isteyen Güldal; gıda üretimi, tüketimi ve satışı konusunda karşılaştıkları olumsuzlukları ‘ALO 174 Gıda Hattı’nı aracılığıyla bildirebileceklerini belirtti. Herhangi bir olumsuz durum karşısında 174’ü arayarak kendileriyle iletişime geçebileceklerinin altını çizen Güldal, bu hat aracılıyla gelen şikayetlerin değerlendirileceğini söyledi. (İlyas Yıldız – İLKHA)                           

Bu haberler de ilginizi çekebilir