• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Yönetsel Yenilik ve Geliştirme Çalıştayı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde, bölge illerinin milli eğitim müdürlüğü yöneticilerinin katılımıyla  ‘Yönetsel Yenilik ve Geliştirme Çalıştayı’ yapıldı. 

Batman Öğretmenevinde gerçekleşen programa, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Bakanlık Müşaviri Ercan Demirci, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin, Batman,  Diyarbakır, Mardin, Siirt,  Şanlıurfa ve Şırnak il milli eğitim müdürleri ile milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

Çalıştay, Batman İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’in açılış konuşmasıyla başladı.  Yönetsel Yenilik ve Geliştirme Çalıştayı’na  ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik, “Çağımızın değişen ve gelişen ihtiyaçlarına paralel olarak, ilimizde de son yıllarda eğitim, sağlık, sosyal, kültür ve ekonomi alanlarında önemli gelişmeler olmuştur. Batman’ın ülkemizin eğitim hedefleri ışığında gelişmesi bizim görevimizdir. Bu anlamda üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde olarak, hiç yılmadan ve sıkılmadan büyük bir heyecan ve şevkle çalışacağız.” dedi.

Açış konuşmasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt,  bir selamlama konuşması yaptı. Kurt, “Yurt genelini 10 bölgeye ayırıp gerçekleştirdiğimiz bu istişare toplantılarında amacımız, sizlere mevzuat bilgisi aktarmadan ziyade, sizleri dinlemek görüş ve önerileriniz almak. Bakanlığımıza bağlı taşra teşkilatları olarak, yerelde hangi sorunlar yaşadığınızı, merkez teşkilatıyla ne tür sorunlar yaşadığınızı ve Milli Eğitim Bakanlığımızın önümüzdeki süreçte yönelmesini istediğiniz projeler ve hizmetler hangileridir. İşte tüm bu sorulara vereceğiniz cevapları rapor haline getirip, bu rapor ışığında bakanlığın yeni dönemine yön vermektir. Bakanlığımızda gerçekleşen yeniliklerin sonucunu bir iki yılda görmemiz mümkün olmayabilir, ancak 5 ve 10 yıllık süre sonunda gerçekleşen yeniliklerin sonuçlarını görmek mümkün olacaktır.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakanlık Müşaviri Ercan Demirci, istişare toplantısının işleyişi hakkında bilgi verdi. Yapılan bilgilendirmenin ardından katılımcılara belirlenen konular hakkında görüş ve istekleri soruldu. Yönetsel Yenilik Ve Geliştirme Çalıştayı sonunda kısa bir değerlendirme yapan Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin, Bakanlıkta yeni bir bürokrat olarak bu toplantılardan azami derecede faydalandığını ifade etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir