• DOLAR 32.604
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2430.598
  • ...
Evde bakım hizmeti alan hastalara bayram hazırlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA  - Sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan, günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen hastalara; teşhis, tedavi, bakım, eğitim ve yönlendirme hizmetlerini veren merkez görevlileri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bu kez hastaların kapısını muayene için değil bayram hazırlıkları için çaldı.

Merkez bünyesinde görevli bakım destek ve refakat personelinin ilk durağı Nilüfer ilçesinde yaşayan ve 1994 yılında emekli olduktan sonra geçirdiği felç sonucu yatağa bağımlı hale 64 yaşındaki Mehmet Ali Bülbül’ün evi oldu. İki kez sol tarafına ve bir kez de sağ tarafına felç inen ve yatağa bağımlı olduğu için 130 kilo ağırlığa ulaşan Bülbül’ü yatağından kaldırıp, tekerlekli sandalyeye oturtan merkez görevlisi, önce sakal tıraşı yaptı ardından da banyosu yaptırıldı.

Kocası hastalandıktan sonra tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını belirten 60 yaşındaki Saadet Bülbül, “Ancak ben de kalp hastasıyım. Kalp piliyle yaşıyorum. Ağır olduğu için kaldırıp, oturtamaz oldum. 2 yıl kadar önce Belediyenin bu hizmetini duyup, başvurum. 2 ayda bir doktorumuz geliyor, belirli aralıklarla fizyoterapistlerimiz geliyor. Kişisel bakımlar için her hafta geliyorlar.” dedi. (Veysi Siyah  - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir