• DOLAR 32.328
  • EURO 35.152
  • ALTIN 2299.933
  • ...
SON DAKİKA
Müslümanlar artık harekete geçmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Dünyanın bir çok yerinde Müslümanlara karşı işlenen katliamların en çetin olanlarından ve insanlığı insanlığından utandıracak bir katliamın yaşandığı Arakan’da Müslümanlar, hayatlarının dini, toplumsal, siyasi ve ekonomik alanlarda Budist Burma hükümeti tarafından çeşit büyük bir zulme uğratılmaya devam ediyor.

Yaşanan katliamlar ile ilgili olarak bir basın açıklaması düzenleyen Memur Sen Diyarbakır İl temsilciliği, Müslümanların Myanmar da  yersiz, yurtsuz bırakıldıklarını, sürekli zulme, hakarete ve sözlü tacize maruz kaldıklarını hatırlattı.

Yayımlanan basın açıklamasında; “Myanmar da küçük bir azınlık olan Arakan Müslümanları genelde barışçı bir tavra sahip. Myanmar bir İslami tehditle karşı karşıya değil. Budist rahiplere öğretilen ahlaki ilkeler arasında en önde geleni öldürmeme ilkesidir. Şiddetten kaçınma, başlıca dinler arasında en merkezi yere, Budizm'de sahiptir. Öyleyse neden Budist rahipler halkı Müslümanlara karşı kışkırtan konuşmalar yapıyor ve hatta onlarca Müslümanların öldürüldüğü olaylara ortak oluyor.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca Arakan Müslümanlarını acılarını paylaştıklarını belirten Memur-Sen Diyarbakır il temsilciliği, bütün duyarlı kesimleri Arakan Müslümanları için harekete geçmeye davet etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir