• DOLAR 32.539
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2444.271
  • ...
Kınamalar Tamam da! Somut Adımlar Niye Atılmıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist israil’in Gazze’ye yönelik saldırılarının son bulması için yoğun bir şekilde çalışan Türkiye’nin, diğer taraftan israilli vatandaşlara vize muafiyeti uygulamaya devam etmesi tepki topluyor. Duyarlı vatandaşlar Yahudi mallarına karşı boykot kampanyası başlatırken israillilerin ellerini kolları sallayarak ülkemize gelmeleri tepkilere neden oldu.

SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, bu durumun siyasi bir garabet olduğunu söyleyerek israil’in Türkiye’yi 2. sınıf ülke muamelesi yaptığını anlattı. Tongüç, vize muafiyetinin acil kaldırılmasını istedi.

HEM DE 90 GÜN SÜRELİ

Dışişleri Bakanlığı’nın ‘Yabancıların tabi olduğu vize rejimi’ listesinde, ülkemize gelecek israil vatandaşları için ‘Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır’ deniyor.

Sınır kapılarından ve havaalanlarından rahatça geçerek Türkiye’ye giriş yapabilen israillilere yönelik bu yumuşak tavır, Türkiye vatandaşlarının israil’e girişi sırasında ise uygulanmıyor.

iSRAİL MÜNLÜMANLARA GİRİŞLERDE ZULMEDİYOR

israil, başta Türkiye olmak üzere Müslüman turistlere Kudüs ve Mescid-i Aksa ziyaretleri sırasında adeta psikolojik işkence yapıyor. Müslümanlar pasaport kontrolleri sırasında saatlerce kapılarda bekletiliyor, üst aramaları sırasında ise akla hayale gelmedik uygulamalara imza atılıyor. Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmek isteyen bir turistten, tam olarak doldurulmuş ve imzalanmış bir israil Vize Formu Başvurusu, 1 fotoğraf, geçerliliği olan pasaport, iş yerinden aldığı ve çalıştığını gösteren sigorta, bordro belgeleri, iş yerinin Ticaret Odası kaydı, otel ve uçak rezervasyonları, eğer israil de tanıdığı varsa ismine yazılmış bir davetiye isteniyor.

SİYASİ GARABET

Türkiye ve israil arasındaki bu çarpık durum siyasilerin tepkisini çekti. Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, iki ülke arasındaki vize anlaşmasının tam bir “garabet” olduğunu söyledi. Türkiye’nin vize muafiyeti şartlarını içeren uygulamasının israil’in de yapması gerektiğini vurgulayan Tongüç, Siyonistlerin ırk anlayışına dikkat çekti. Tongüç, “israilliler Türkiye’ye rahatça girebilirlerken, bizim vatandaşlarımız israil’e giriş sırasında hakaretvari, gurur incitici birçok muameleye maruz kalıyorlar. Bunlar ‘Biz üstün ırkız’ diyorlar ve bu söylemlerini Türkiye’ye karşı uyguluyorlar. ‘Ey Türkiye sen bana tabi olmak zorundasın’ diyor, Türkiye’de bunu vize muafiyetiyle kabul ediliyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil” dedi. Vize muafiyeti uygulamasının biran önce kaldırılması gerektiğinin altını çizen Tongüç, Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi: “Erdoğan’ın israil’e karşı söylediği sözler ile ortaya çıkan bu görüntü çok çelişkili. israil’e karşı bu kadar yüksek dozda tepki gösteren birisinin, en azından böyle bir garabeti görerek israil’e karşı vize uygulama zorunluluğu vardır.”

TERBİYE EDİLMEMİŞ AYGIR GİBİ…

isiyonist israil’in Gazze’ye yönelik saldırıları da ağır bir dille eleştiren deneyimli siyasetçi İlyas Tongüç, “israil Müslüman toprakların tam ortasına saplanmış bir hançerdir. Olay bir israil meselesi ötesinde bir dünya meselesidir” diye konuştu. israil askerlerinin Müslüman öldürmeyi ibadet olarak gördüğünü ileri süren Tongüç, “israil terbiye edilmemiş aygır gibi cibilliyetinin gereğini yapıyor. israil öldürmeyi ibadet aşkıyla yapıyor. Akrebe ‘niye soktun?’ diye sormak ona hakarettir. israil de bunun gibi kendi işini yapıyor. Onlar Müslümanları öldürmeyi cennete gitme aracı olarak görüyorlar” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN’I RAMALLAH’TA YARIM SAAT BEKLETMİŞLERDİ

israil vize sırasındaki uygulamalarıyla sadece vatandaşlara değil devlet görevlilerine de büyük sıkıntılar çıkarıyor. Siyonist rejim, 2009 yılında Başbakan Erdoğan’ı Ramallah sınır kapısında yarım saat bekletmişti. Bütün bunlara rağmen israil’e karşı vize muafiyetinin devam etmesi kafa karışıklığına neden oluyor. Kamuoyunun israil mallarına karşı büyük bir boykot girişimi başlattığı şu sıralarda israil ile olan devlet ilişkilerin bu sevide devam etmesi vicdanları en ağır şekilde yaralıyor.

habervaktim

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir