• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
Esnaf Coca Cola şirketine ait dolabı dükkânından dışarı attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş’ta İsrail ve Amerika mallarını boykot eden esnaf Coc Cola şirketine ait dolabı dışarı attı. şirket yetkililerine gelip dolaplarını götürmelerini söylediğini belirten esnaf Ebedin Yayık,  İsrail ve Amerikan mallarından kazandıkları paraya ihtiyaçlarının olmadığını söyledi.

Başlattığı boykot eyleminden sonra Coca Cola firmasının bölge temsilcilerinin boykottan vazgeçmesi için kendisiyle görüştüklerini fakat kendisinin bu eylemi devam etmeye kararlı olduğunu ifade eden Ebedin Yayık; “İsrail saldırılarından sonra Coca Cola satmamaya karar verdim. Dükkânımda bulunan Coca Cola dolabını iade etmek için firma yetkilileriyle görüştüm. Bana dediler ki, ‘Senin bize borcun yok ve biz, parasını aldığımız malı geri almayız’ dediler ve dolabı bayramdan sonra alacaklarını söylediler. Ben de dolabı boşaltıp dükkânın yan tarafına bıraktım. Gelin dolabınızı götürün dedim. Dolap şuan dükkânın yan tarafında duruyor. Bunun üzerine Muş’taki firma yetkilileri ve bölge Müdürleri, elemanları geldiler. Bana madem boykot ediyorsun, ‘Diğer malları da boykot’ et dediler. Ben de, ‘Şimdilik bundan başlıyorum. Sıra Algida’ya da gelecek Pepsi’ye de gelecek’ dedim’’ şeklinde konuştu.

Küçük bir esnaf olarak böyle bir eyleme başlamasının kendisine hiçbir zarar dokunduramayacağını aksine mutluluk duyduğunu ifade eden Ebedin Yayık, “Bunlar zaten insanları sömürüyorlar. Coca Cola bana 1.75 tl etiketli fiyat gönderiyor ama dikkat ettiğimde bakıyorum ki bana normalde 2 TL ‘ye mal oluyor. Birçok kez mallarını iade ettim. Geri gönderdim ve iade faturalarım onlarda mevcuttur. Dolaplarını şuan yan tarafa çıkardım. Firma yetkilileri dükkâna yaptıkları tabelayı sökeceklerini söylediler. Ben de tabelanızı sökün götürün. Zaten sizin reklamınızın bana bir faydası yok dedim’’ dedi.

Yayık daha sonra, “Coca Cola’nın değil küçük esnafa, hiçbir esnafa bir faydasının olduğunu zannetmiyorum. Sadece insanları sömürüyorlar. Faturalarını takip etmeyen esnaf zaten onlara çalışmış oluyor. Hayırlısı olsun diyoruz bu sadece bir başlangıçtır. Diğer esnaf arkadaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaları noktasında çalışmalar yapacağız’’ ifadelerini kullandı.

Boykota Coca Cola dolabına astığı yazılı kağıtla başlayan Ebedin Yayık bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet etti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir