• DOLAR 32.569
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.809
  • ...
Adana'da kadınlar ABD konsolosluğuna yumurta fırlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - İşgalci İsrail rejiminin Gazze’deki katliamlarını protesto etmek için ABD Adana Konsolosluğu önünde toplanan çeşitli STK’lara üye kadınlar, burada basın açıklaması yaptı. Kefenleri kana bulanmış oyuncak bebekleri ABD Adana Konsolosluğu önüne bırakan kadınlar, konsolosluk binasına domates ve yumurta attı.

ABD konsolosluğu önünde polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eyleme bayan ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Konsolosluk binasının etrafı demir bariyerlerle çevrili olduğu için alana yaklaşamayan bayanlar bu duruma tepki gösterip D-400 Karayolunu bir süreliğine trafiğe kapattı.

Konsolosluğa yaklaştırılmayan kalabalık barikatlar önünde basın açıklaması okuyarak, kefenleri kana bulanmış oyuncak bebekleri barikatların önüne bıraktılar.

‘Kahrolsun İsrail, işbirlikçi ABD, Hamas’a selam direnişe devam, vur vur Hamas vur İsrail’e vur’ şeklinde sloganların atıldığı etkinlikte, STK’lar adına Latife Erdoğan basın açıklamasını okudu.

İsrail’in hiçbir insani normu dikkate almadan savaş kurallarını hiçe sayarak, sivil, asker, ayrımı yapmadan insafsızca saldırdığını dile getirildiği açıklamada, “Gazze’nin durumu biz Müslümanlar için Kur’an’da geçen Ashabı Uhdud gibidir. Nasıl ki Müslümanlar Rabbimiz Allah’tır dedikleri için, ateş çukurlarında yakılarak öldürülmüşse, aynı şekilde sırf İslam davası güden bir yönetime destek verdikleri için, Gazzeliler , kadın- erkek, genç -yaşlı, çoluk çocuk demeden katledilerek öldürülüyorlar.” denildi.

Yaşanan onca vahşete rağmen başta Bileşmiş Milletler olmak üzere bütün uluslararası kuruluşların sessizliklerini koruduklarını, konuştuklarında ise İsrail’i savunduklarını belirten Erdoğan, “Buradan anlaşılıyor ki BM ve diğer kuruluşlar, sadece emperyalistlerin çıkarlarını korumak için kurulmuşlardır. Müslümanların bunlardan medet umması gaflettir. Müslüman halklar ve başlarındaki rejimler silkinmeli ve biran önce zulme karşı tepki göstermelidirler. Zira zulüm karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması okunduğu sırada bir grup bayan ABD konsolosluğuna domates ve yumurta fırlattı. Konsolosluk önünden İncirlik’teki ABD üssüne yürümeye başlayan bayanlar sık sık getirdikleri tekbir ve sloganlarla çevredekilerin de destek ve takdirini topladı.

Aşırı sıcak havaya aldırış etmeden seslerini duyurmak isteyen bayanlar, ara ara oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattılar. Yoğun araç geçişini sağlandığı D-400 karayolunu yaklaşık 20 dakika trafiğe kapatan bayanlar, polisin müdahale tehdidiyle karşılaştı. Uzun süren pazarlıklar sonucu oturma eylemini bırakan bayanlar, yakıcı güneş altında yaklaşık 5 kilometrelik yolu yürüyerek  İncirlik Hava Üssü’nün bulunduğu incirlik mahallesine geldi. Burada sloganlar atıp, dualar eden bayanlar olaysız bir şekilde dağıldı. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir