• DOLAR 32.319
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2292.318
  • ...
Cizre`de Siyonistlere lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre Sivil Toplum Kuruluşları İnisiyatifi, siyonist İsrail`in Gazze’deki katliamlarını, düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı. Cizre Nuh Nebi Cami önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasına kadın erkek yüzlerce kişi katıldı. Sık sık tekbir getirilen etkinlikte, Gazze’ye destek amaçlı ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Cizre Sivil Toplum Kuruluşları İnisiyatifi adına basın açıklamasını Şakir İşlek okudu. “Bu mübarek Ramazan ayında Filistin’i kan deryasına çeviren terör devleti İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınamak üzere burada toplanmış bulunmaktayız.”diyen İşlek’in açıklaması ‘Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika’ şeklindeki sloganlarla kesildi.

“Batılılardan tepki beklemek acizliktir”

Gazze’de şehit sayısının 732’ye, yaralı sayısının ise 4 bin 590’a ulaştığına dikkat çeken İşlek, “Başta birleşmiş kafirler, ABD, Almanya ve Fransa olmak üzere hemen hemen tüm Avrupa Birliği ülkeleri İsrail’in hunharca ve acımasızca saldırılarını bir savunma hakkı olarak nitelendiriyor. Yeni icat ettiği sarin gazı ve fosfor bombası gibi dünya nezdinde kullanılması yasak olan kimyasal silahları, Gazze sahilinde oynayan çocuklar üzerinde deneyen ve bununla keyif alan haydut devlet İsrail’in savunma hakkından bahsetmek aşağılık yüzlerini kan perdesiyle örtmekten başka bir şey değildir. Yetmiş yıldır İsrail’in tüm barbarlığına ve katliamlarına ortak olan, destek çıkan, çanak tutan ve sessiz kalan birleşmiş kafirlerden, ABD’den ve Avrupa ülkelerinden bu yeni saldırılar için tepki beklemek acizliktir.”ifadelerini kullandı.

Yapılan saldırıların zamanlamasına da vurgu yapan İşlek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İçinde bulunduğumuz bu mübarek Ramazan ayında Filistin’i cehenneme çeviren, camileri, çocuk kreşlerini, okulları, sağlık kurumlarımı, alt yapı ve üst yapı başta olmak üzere Filistin’in tüm hayat damarlarını bombalayan ve bundan zevk alan Faşist İsrail’in insanlıktan nasipsiz olduğunu göstermektedir.

“Kahrolsun İsrail’ demekle İsrail kahrolmaz”

Evinde, konforlu koltuklar üzerinde, bir elinde coca cola şişesiyle İsrail’in vahşetini izleyip “kahrolsun israil” demekle İsrail kahrolmaz, ‘ah’ demekle de ne bu ‘ah’ diner, nede vahşet biter. Tek yol Müslümanların birlik olması ve Allah’ın Kur’an’da lanet okuduğu Ben-i İsrail’e karşı topyekün ayağa kalkması gerekiyor.”

“Her müslüman bir kova su dökse İsrail’i sel alır”

Ümmetin sessizliğine de değinen İşlek, “Ümmetin kanayan yarası, suskunluğun bedeli, çaresizliğin diyeti olan Filistin halkı ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa daha ne zamana kadar bu acıyı çekecek, daha doğrusu bu katliamlara baka kalıp seyre dalan Müslüman halk ne zaman uyanacak gaflet uykusundan söyler misiniz? Her müslüman bir kova su dökse İsrail’i sel alır öyle değil mi?

“Müslümanların sessiz kalması zilletten başka bir şey değildir”

Gayretullah’a dokunması an meselesi olan bu katliamlar karşısında Müslümanların sessiz kalması ve televizyonda film izler gibi Gazze’li çocukların ölümünü izlemesi zilletten başka bir şey değildir. Irak’tan Afganistan’a, Suriye’den Kürdistan’a, Ortadoğu İslam coğrafyasında yaşanan kaosun, yapılan katliamların müsebbibi siyonizmdir.  Sayın Başbakan;  kınamanın ötesinde bir an önce daha somut adımlar atmalısınız. İsrail, yaptıklarıyla tam anlamıyla bir terör devleti olduğunu ortaya koymuştur. Türkiye cumhuriyeti devletinin bir başbakanı ve Cumhurbaşkanı adayı olarak, İsrail terör devletinin Konsolosluk ve diğer tüm resmi yetkililerini derhal sınır dışı etmeli ve Ticari ilişkileri tamamen bitirmelisiniz. Hükümet, İsrail ile tüm sosyo-ekonomik, finansal ve askeri tüm ilişkilerini askıya almalıdır, aksi takdirde bu katliamlara onlarda diğer ikiyüzlü devletler gibi ortak olurlar.”dedi.

“Müslümanların gaflet uykusundan uyan(a)maması kahredici bir durumdur”

Müslmanları daha duyarlı davranmaya davet edildiği açıklamada; “Bilinmelidir ki kafirlere göre; Müslüman’ın doğulusu batılısı – siyahı-beyazı fark etmiyor. 20. asrın mucedidi ustad Bediüzzamanın dediği gibi ehli kıblenin birleşmesi lazım. İsrail’in bu barbarlığını durduracak tek güç İslam kardeşliğidir Müslümanların birleşmesidir. Avrupa ülkelerinin İslam’a ve Müslümanlara yönelik yaptığı bunca katliamlara karşın Müslümanların hâla gaflet uykusundan uyan(a)maması, ayağa kalkıp küfrün ve zalimin kara yüzüne tükür(e)memesi kahredici bir durumdur.”denildi.

İşlek açıklamasını şöyle tamamladı: “Son olarak diyoruz ki; Selahaddin-i Eyyubi’nin torunları Kudüs’ü elbet azad edecek ve ümmete tekrardan armağan edecektir.”

Basın açıklaması boyunca sık sık ‘Xwuda ey Xwuda canême ji bo te feda,  kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika, Hamas’a selam direnişe devam’ şeklinde solgunlar atıldı. Basın açıklamasının ardından topluluk sessizce dağıldı (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir