• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
21 yıllık Sivas Davası`nda Zaman Aşımına Onama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara 11. Ağır Ceza, Sivas`ta 2 Temmuz 1993`te Madımak Otelinin yakılması ve 37 kişinin ölümüne ilişkin ana davadan dosyaları ayrılan 7 sanık hakkındaki davada, sanıklar Cafer Erçakmak ve Yılmaz Bağ`ın ölmeleri, Şevket Erdoğan, Köksal Koçak, İhsan Çakmak, Hakan Karaca ve Necmi Karaömeroğlu yönünden ise zaman aşımı nedeniyle kamu davasının düşürülmesine karar vermişti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını onadı.

Kararda, olayın ardından 102 sanık hakkında açılan davalarda sanıklara çeşitli cezalar verildiği ve dava süreçleri anlatıldı.

Ana davayla ilgili Yargıtay 9. Ceza Dairesi ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu`nun kararlarının da gözetildiği belirtilen kararda, "Sanıklar Erdoğan, Koçak, Çakmak, Karaca ve Karaömeroğlu`nun eylemlerinin sübutu halinde haklarında 765 sayılı Türk Ceza Kanunu`nun (TCK) devlete karşı suçları düzenleyen 146. maddesinin 3. fıkrasının uygulanması gerekeceği yönündeki kabul ve vasıflandırmada ve buna bağlı olarak da zaman aşımının gerçekleştiği yönündeki kabulde isabetsizlik görülmemiştir" denildi.

-Son dava firari 3 sanık hakkında

Sivas`ta, 2 Temmuz 1993`te Madımak Otelinin yakılması ve 37 kişinin ölümüne ilişkin davadan dosyası ayrılan firari sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş`ın yargılanmasına ise Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir