• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
`Bayram ümmetin kurtuluşuna vesile olsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS – Yaklaşan Ramazan bayramının İslam ümmetinin vahdet ve kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulunan ailemler, İslam coğrafyasında akan kanların son bulması için tüm Müslümanların iyiliği emir kötülükten men etme hususunda daha faal olmaları gerektiğini söylediler.

Ramazan ayında dökülen Müslüman kanlarına dikkat çeken Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV) Genel Sekreteri ve Medine Camii imam hatibi Nizamettin Yakışık “Bu Ramazan ayında İslam âlemi çok zorluklarla karşı karşıya. Özellikle yüce Allah’tan dileğimiz, bu Ramazan Bayramı’nın Müslümanların uyanmasına, âlemi İslam’ın uyanmasına vesile olmasıdır. Bayramın, Allah’ın emirlerini ve peygamberimizin sünnetini ihya etmek için en güzel bir şekilde vesile olmasını diliyoruz."dedi.

İslam âleminde dökülen kanların sebebinin Müslümanlar arasındaki ihtilaf ve çekişmelerden kaynaklandığını belirten Yakışık, “Özellikle İslam âleminde Müslümanlar birbirleriyle uğraştıkları için kanlar dökülmektedir. Özellikle bu Ramazan ayında böyle bir şeyin olması bizi derinden mahzun etmektedir. Ayriyeten bu sene Gazze’de, Mısır’da, Suriye’de ve birçok İslam beldesinde kanlar akmaya devam ediyor. Bu şekilde Müslümanların kanı akarken mahzun bir Ramazan ayı geçirdik ve aynı şekilde mahzun olarak bayrama giriyoruz. Rabbim bu Ramazan Bayramı’nı İslam ümmetinin vahdet ve kurtuluşuna vesile kılsın.”şeklinde konuştu.

Müslümanların kanının akmasının ve şu anki halinin İslami emirlere uymamaktan kaynaklandığını belirten imam Mahfuz Olan ise, “Şu an Müslümanlar, İslami emirlere gerektiği gibi riayet etmemektedir. Müslümanlar emri maruf yapıyor ama nehyi münker yapmıyor. İslam’da emri maruf ne kadar önemliyse nehyi münker de o kadar önemlidir. Bizden önceki kavimlere baktığımız da helak oluşlarının sebebi onların emri bil maruf yapıp nehyi münkeri terk etmesidir. Bakıyoruz Allah’ın emirleri açık açık çiğneniyor. Müslüman olan toplumlarda Allah’ın emirleri doğru düzgün uygulanmıyor. Bunların hepsi üzücü.”dedi. Olan, Ramazan Bayramı’nın Müslümanların tekrar iyiliği emir, kötülükten nehiy vazifesine dönmesine ve ümmetin kurtuluşuna vesile olmasını temenni etti. (Menderes Beysülen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir