• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
RTEÜ'ye rekor başvuru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RİZE - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ÖSYM Başkanlığı tarafından 2014 ÖSYS sonuçlarının açıklanması dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmelere göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin durumu hakkında bilgiler veren Rektör Karaman, üniversitelerine toplamda 3 bin 790 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 219 da yabancı uyruklu olmak üzere 4 bin 9 öğrencinin yerleştiğini duyurdu.

Rektör Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin tercih edilme ve yerleşme oranlarının bir önceki yıla göre yüzde olarak 10 puan arttığını belirterek ön lisans programlarının yerleşme ve doluluk oranının yüzde 89,  lisans programlarının doluluk ve yerleşme oranının yüzde 96 olduğunu, Üniversitenin tamamında ise yüzde 92.42’lik bir yerleşme ve doluluk oranına sahip olduklarını söyledi.

Bundan sonraki hedeflerinin üniversitedeki eğitim öğretimin kalitesini daha da artırmak ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni uluslararası bir üniversite haline getirmek olduğunu ifade eden Rektör Karman, bunun için de bütün güçleriyle çalışacaklarını belirtti.  (İlyas Tunç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir