• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
"Beşirili işçiler, Bayram'a huzursuz bir şekilde girecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman’ın Beşiri ilçe Belediyesi’nden çıkarılan işçileri ziyaret eden Hizmet İş Sendikası Bölge Sorumlusu Zeki Özen ve Mardin İl Başkanı Sabri Öztap, yaptıkları basın bildirisiyle Belediye Başkanı Mustafa Öztürk’ü eleştirdiler.

Yapılan basın bildirisinde, “Batman Beşiri Belediyesinde çalışan Sendikamız Hizmet -İş üyesi 32 arkadaşımız 25 gün önce belediye yönetimi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeksizin işten çıkarılmıştır. Belediye Yönetimiyle yoğun görüşmemize rağmen bu arkadaşlarımızın tekrar işlerine dönmelerine yönelik hiçbir sonuç alamadık. Bunun üzerine sendikamız Hukuk Müşavirliği bu arkadaşlarımızın işe dönüşleri için hukuki süreci başlatmıştır.” Denildi.

Hizmet-İş Sendikası olarak arkadaşları işe başlatılana kadar sürecin takip edeceği belirtilen açıklamada, “Belediye Yönetimi'nden daha büyük sorunlara meydan vermemek için bu arkadaşlarımızın tekrar işlerine iade edilmelerini bekliyoruz. Bölgenin en fazla barışa ihtiyacının olduğu bir dönemde bu arkadaşlarımızın mağdur edilmelerine anlam veremiyoruz. Bu 32 arkadaşımız bir aydır işsiz, hiçbir geliri olmayan, ailece mağdur durumdadırlar. Bölgenin  sınırlı ekonomik şartları dikkate alındığında bu arkadaşlarımızın daha fazla mağdur olmamaları için Belediye Yönetimini duyarlılığa davet ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada son olarak, arkadaşlarının tekrar işe dönmedikleri takdirde, Ramazan'ın bu son günlerinde, bayram öncesinde daha büyük sıkıntıların yaşanması,  arkadaşlarının Bayrama da sevinç içinde değil huzursuz bir şekilde girmelerine neden olacağı belirtildi.

Belediye Yönetiminden kararını tekrar gözden geçirmesini talep eden Sendika yöneticileri, arkadaşlarının bir an önce işe başlamasını beklediklerini söylediler. (Kenan Önder-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir