• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...

ADANA - İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2014 yılı 3. Olağan Toplantısı, kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla Vali Mustafa Büyük’ün Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana’dan vasıflı insan göçünün durdurulması için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Valilik Toplantı Salonu’nda, kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü ve Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık’ın da katıldığı toplantıda, Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Haşim Meydan kurul üyelerine hazırlanan istihdam rakamları ile projeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Büyük, engelliler başta olmak üzere, işsizliği en aza indirgeyecek, ihtiyaç duyulan ara eleman sıkıntısını giderecek, mesleki beceri kazandıracak tüm projeleri destekleyeceklerini söyledi.

Adana’nın vasıfsız insan göçü aldığını, bununla birlikte yetişmiş ve nitelikli insan göçü verdiğine dikkat çeken Vali Mustafa Büyük, “Üzerinde odaklanmamız gereken en önemli konulardan biri de Adana’nın, dışarıya nitelikli eleman göçü vermesi. Dolayısıyla, bir yandan vasıflı eleman yetiştirirken, diğer yandan da vasıflı eleman göçünün durmasına yönelik çalışmalar yapılmalı. Yetişmiş, nitelikli insanlarımızın kentimizden göç etmesinin nedenleri iyi analiz edilmeli ve buna göre çalışmalar yapılmalı. Adana’nın buna ihtiyacı var” diye konuştu.

İstihdamda başarıya ulaşmak için, ekonomi, ticaret ve sanayi dünyasının temsilcileri ile işbirliği içinde hareket edilmesinin önemini vurgulayan Vali Büyük, “İlimizdeki işsizlik oranını en aza indirmek, istihdamı arttırıcı tüm proje ve çalışmaları titizlikle yürütmek, hayati derecede önem verdiğimiz bir konu. Bu konuda elimizden gelen tüm gayreti, iş dünyası temsilcilerimiz ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız ile kararlılıkla sarf edeceğiz.” dedi.

Projelerin slayt gösterisi eşliğinde ayrıntılı bir şekilde ele alınmasıyla süren toplantı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nu onayına sunulan projelerin değerlendirilmesi ve istihdam arttırıcı çalışmalar konusunda karşılıklı görüş alış verişinde bulunulmasıyla son buldu. (Yunus Emre-İLKHA)