• DOLAR 32.57
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2489.872
  • ...
israil`in Katliamına Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hukukun Üstünlüğü Platformu üyesi bir grup avukat, israil`in Gazze`ye saldırılarını, bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

Grup adına açıklama yapan avukat Abdullah Arar, İstanbul Barosu avukatları olarak, zulme karşı destansı direniş gösteren Gazzeli kardeşlerinin yanında olduklarını göstermek için burada toplandıklarını söyledi.

Arar, zalim ve siyonist İsrail`i tel`in ettiklerini ve kınadıklarını bildirdi.

Buradan dört muhataba seslendiklerini ifade eden Arar, bunların, Batı medeniyetinin çocukları, İsrailoğulları, İslam dünyası ve Birleşmiş Milletler olduğunu vurguladı.

Arar, İsrailoğulları`na şöyle seslendi:

"Ey İsrailoğulları, biliyoruz ki İsrail devletinin katliamlarını ve işgallerini onaylamayan çok sayıda Musevi var. İşte size düşen şey, katliamlara karşı Musevi kaynaklı tepkilerin sayısını çoğaltmaktır. Saldırgan ve bebek katili yöneticilerinize gerekli tepkiyi gösterin, onları durdurun."

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`nin daimi beş üyesine de seslenen Arar, "İsrail bunca zulmü ya sizin korumanız ya da sizin acizliğiniz sayesinde yapıyor. Ya bu katliamları sona erdirin ya da kendinizi feshedin, görevlerinizi bırakın" ifadelerini kullandı.

Arar, konuşmasını, "Gazze`ye selam olsun. Filistin`e selam olsun. Kudüs`e selam olsun. İnsanlığa selam olsun" diyerek bitirdi.

Avukatlar, açıklamanın ardından dağıldı.

GALATASARAY`DA SANATÇILAR İSRAİL`İ PROTESTO ETTİ

Beyoğlu İstiklal Caddesi`ndeki Galatasaray Lisesi önünde toplanan bir grup sanatçı, İsrail`i Gazze`ye yönelik saldırıları nedeniyle protesto etti.

Ellerinde enstrümanlarıyla Galatasaray Lisesi önüne gelen sanatçılar, lise duvarına "Türkiye`nin sanatçıları Filistinli kardeşlerinin yanında" pankartı astı.

"Çocuk katili İsrail, Allah seni kahretsin", "Taşlar tankları yenecek", "Sazımızla, sözümüzle haykırıyoruz; katil İsrail Gazze`den defol" yazılı dövizler taşıyan sanatçılar, "Katil İsrail Filistin`den defol" şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Halk Müziği Sanatçısı Recep Ergül, İsrail`in katliamlarına tüm dünyanın sessiz kaldığını, Birleşmiş Milletler`in olayları izlemekle yetindiğini kaydederek, şöyle dedi:

"Bizler, bu ülkenin sanatçıları ve halkı olarak yaklaşık yarım asırdan beri insanlığın gözü önünde tezahür eden bu soykırımın derhal durdurulmasını, özgür, bağımsız Filistin Devleti`nin kurulmasını, İsrail Devleti`ni geçmişten bugüne kadar yönetmiş olan bütün isimlerin Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi`nde yargılanmasını, bu katliamlara ve bütün mazlumların katliamlarına sessiz kalan Birleşmiş Milletler isimli işlevsiz ve zalimlerin işbirlikçisi kuruluşun kapatılmasını talep ediyoruz. Sadece sanatçı sıfatımızla değil, insan olmanın vicdani ve ahlaki sorumluluğuyla haykırıyoruz; Katil İsrail, Filistin`den defol!"

Aşıklar Erol Coşkunoğlu, Dursun Doğan, halk müziği sanatçıları Hilmi Şahballı, Mahmut Polat, solist Murat Kaya, İsrail`i kınayan sözler içeren türküler söyledi. Tulum sanatçısı Aycan Yeter de Filistinli çocuklar için hazırladığı enstrümantal eserini seslendirdi.

BAKIRKÖY

AK Parti Bakırköy Gençlik Kolları üyeleri, İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Bakırköy Cumhuriyet Meydanı`nda toplanan gruptakiler, "Filistin`e selam, direnişe devam" ve "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Mahmut Gürcan, burada yaptığı konuşmada, Gazze`de sivil insanların hayatlarını kaybettiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Zulüm ile abad olunmaz. Zulmü yapan zalim, yaptığı zalimliklerin altında mutlaka kalacaktır. Allah`ın Müslümanlara, orada zulüm gören çocuklara, orada zulüm gören annelere elbette bir yardımı mutlaka olacaktır. Maalesef bugüne kadar İsrail`e herkes sessiz kaldı. Tüm dünya sessiz kaldı ama Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her yerde haykırdı, bundan sonra da haykırmaya devam edecek. Onun içindir ki Başbakanımızın cumhurbaşkanlığının önünü kesmek istiyorlar. İşte karşısındaki rakip, İsrail politikasında tarafsızlığı savunan bir rakip. Başbakanımız sonuna kadar taraf ama zalimden yana değil, mazlumdan yana taraf. Zalimden yana tarafsız olunmaz, öldürenden yana tarafsız olunmaz. Ben buradan soruyorum; Gezi olaylarında su fışkırttı diye polise, hükümete sesini çıkaranlar, bu patlayan roketlerin, patlayan fosfor bombalarının arkasından niye sessiz kalıyorlar?"

Milletin gerçekleri görerek haktan yana olacağına inandığını kaydeden Gürcan, etkinliği düzenleyen Bakırköy Gençlik Kolları ile katılımcılara teşekkür etti.

Etkinliğin sonunda Filistinliler için dua edildi.

DİYARBAKIR`DA GAZZE İÇİN DUA SEFERBERLİĞİ NÖBETİ

Diyarbakır’daki 68 sivil toplum kuruluşunun Gazze’ye saldırıları protesto etmek için başlattığı "Filistin İçin Dua Seferberliği Nöbeti" etkinliğine devam edildi.

İftardan sonra seccadeleri ile Dağkapı Meydanı’na gelen sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri, teravih namazını kıldıktan sonra İsrail’in Gazze’ye saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Video gösterimiyle devam eden programda, tekbirler getirilerek, "Hamas`a selam direnişe devam", "Kahrolsun İsrail" ve "Vur vur el-Kassam, İsrail`e vur" sloganları atıldı.

Etkinliği düzenleyen sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan İbrahim Yaz, Müslümanların, siyonistlere karşı birlik olması gerektiğini vurguladı.

Şam, Mısır ve Afganistan gibi Müslüman ülkelerinde katliamın devam ettiğini hatırlatan Yaz, "Ne zaman ki bizler bu katil sürüsüne karşı bir olup vahdet çatısı altında toplanırsak, inşallah bu azgın Yahudilerin yok oluş sesi çok çabuk gelecektir. Bunlar tarihten beri bu tip vahşetlere, zulümlere devam etmişlerdir" dedi.

Müslümanlar arasındaki mezhep, grup ve benzeri ihtilafların bir kenara bırakılması gerektiğinin altını çizen Yaz, Mescid-i Aksa`nın Müslümanları birleştirememesi durumunda hiçbir gücün bu birlikteliği sağlayamayacağını savundu.

​"GAZZE`DE ÖLEN HER BEBEĞİN KANINDA ARAP ÜLKELERİNİN PARMAĞI VAR"

Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkelerinin Gazze`de ölen her bebeğin kanında parmağının olduğunu ileri süren Yaz, şöyle konuştu:

"8 milyonluk Yahudi, 1,5 milyarlık İslam alemine kafa tutuyorsa bu biz Müslümanların utancından başka bir şey değildir. Bugün Suudi Arabistan 64 milyar dolarlık silahı Amerika`dan, İsrail`den alıyorsa, Gazze`ye düşen her kurşun, Gazze`de ölen her bebeğin kanında Suudi Arabistan`ın ve diğer Arap ülkelerinin parmağı olduğu muhakkaktır. Birleşmiş Milletler denen azgın topluluk, bizleri hiçbir zaman anlayamayacaktır. Çünkü İsrail ve Amerika`nın bir numaralı koruyucusudurlar."

İslam İşbirliği Teşkilatı`nın Gazze`ye yönelik ciddi bir adım atmadığını belirten Yaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İçimizdeki bu hain ve zalim diktatörler, her ne kadar isimleri Müslüman olsa da onlar devrilmeden ümmetin kurtuluşu gelmeyecektir. İzzetin el-Kassam ve Hamas bize kan pompalıyorlar, bizi diri tutuyorlar ve ümmetin vahdeti için kendilerini feda ediyorlar. Biz onlara destek olmuyoruz. Onlar bize destek oluyor."

Etkinlik, Gazze için yapılan duanın ardından sona erdi.

Öte yandan, etkinliği düzenleyen sivil toplum kuruluşları, Gazze`deki saldırılara dikkati çekmek amacıyla bugün teravih namazının ardından yürüyüş düzenleyeceklerini duyurdu.

BİNGÖL`DE GAZZE DİRENİŞİYLE DAYANIŞMA GECESİ

Bingöl`de, İsrail`in Gazze`ye saldırılarının protesto edilmesi amacıyla "Gazze Direnişiyle Dayanışma Gecesi" etkinliği düzenlendi.

Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği öncülüğünde teravih namazının ardından Eğitim Caddesi`nde düzenlenen etkinlikte yüzlerce vatandaş bir araya geldi.

"Bingöl`den Gazze`ye bin selam", "Şehitlerin kanı zalimleri boğacak" ve "Katil İsrail, işbirlikçi ABD" sloganlarının atıldığı etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Mustafa Yılmaz, İsrail`in Gazze`ye saldırılarında bebek, çocuk, kadın, erkek ve yüzlerce Müslüman’ın şehit edildiğine işaret ederek, Bingöllüler olarak bu saldırılara sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

israil mallarına boykot çağrısı yapan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Zannedilmesin ki Allah zalimlerin yaptıklarından habersizdir. Yüz yıllardır coğrafyamız parçalanmış şekilde kanıyor. Arakan Cezayir`in kardeşidir. Mekke, Gazze, Bingöl`ün kardeşidir. Coğrafyalarımızın özgürleşmesi gerekiyor. Bu saldırıları gerçekleştiren, Müslüman kanını akıtan İsrail`i destekleyen ne kadar Avrupa, Almanya menşeli ürün varsa bunları boykot edelim. Bunların yiyeceklerini, temizlik ürünlerini evlerinize sokmayın. `Paralarımızla kardeşlerimizin kanı akmayacaktır` deyin."

Etkinlik, edilen duaların ardından sona erdi.

ADANA

İsrail`in Gazze saldırılarını protesto eden ve ABD`nin Adana Konsolosluğu önüne temsili kefene sarılı oyuncak bebek bırakan kadınlar, İncirlik`te İsrail`i protesto etti.

ABD`nin Adana Konsolosluğu önündeki eylemlerinin ardından yürüyüşe geçen grup, ellerinde bayrak ve dövizlerle sloganlar atarak İncirlik Hava Üssü`ne doğru yürüyüşe geçti. D-400 karayolunu takiben İncirlik Hava Üssü`ne ilerleyen grup, mobilyacılar sitesi kavşağında yolu trafiğe kapattı. Oturarak, İsrail aleyhine sloganlar atan grup, polis ekiplerinin ikazlarına rağmen yolu trafiğe açmadı. Bir süre oturma eylemi yapan kadınlar, daha sonra tekrar yürüyüşe geçti.

Yeniden yolu trafiğe kapatan grubu çevik kuvvet ekipleri önlemeye çalıştı. Bu sırada bir kadın, polislerin arasından kurtularak yola oturdu. Polis ekipleri kadını yoldan uzaklaştırırken, gruptakiler yolun kenarından İncirlik`e kadar yürüdü. Burada sloganlar atarak İsrail`i protesto eden grup, daha sonra olaysız dağıldı.

SİVAS

Özgür-Der Sivas Şubesi üyeleri, İsrail`in Gazze`ye saldırılarını protesto etti. Teravih namazından sonra Cumhuriyet Meydanı`nda toplanan grup adına konuşan Özgür-Der Şube Sözcüsü Sinan Ceran, Gazze direnişinin ABD emperyalizmine karşı özgürlük mücadelesi olduğunu söyledi.

Ceran, İsrail`in Gazze`de acımasızca katliam yaptığını ifade ederek, "İsrail`in katliamına halen `operasyon` diyorlar, İsrail`in gayrımeşru işgal devleti olduğu söylenmiyor" dedi.

İsrail`in Gazze`ye saldırılarının ramazanın ilk gününden bu yana sürdüğünü hatırlatan Ceran, Gazze başta olmak üzere Filistin`in açık cezaevine çevrildiğini belirtti. "Gazze direniyor", "Katil İsrail", "Müslüman zulme ortak olamaz", "Direnen Filistin kazanacak" ve "İslami hareket engellenemez" dövizleri taşıyan grup üyeleri, dua etikten sonra dağıldı.

Öte yandan AK Parti Sivas Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri de, İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarını protesto etti.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Meydanı`na, kucaklarında beyaz beze sarılı oyuncak bebeklerle geldi.

Burada oturma eylemi yapan grup adına konuşan Öztürk, Filistin`de ölen çocuklara dikkat çekmek için böyle bir program düzenlediklerini söyledi.

Filistin`de çocukların, hamile kadınların öldürüldüğünü belirten Öztürk, "Anneler ağlamasın istedik, bütün herkesin dikkatini çekmek istedik. Bütün insanların, İslam aleminin barış ve huzur içerisinde yaşamasını istiyoruz, bunu özellikle çocuklar için istiyoruz. Çocuklar ölmesin, çünkü onlar, bizim her şeyimiz. Bunu sadece Müslümanlar için değil, bütün dünyadaki çocuklar için istiyoruz, dünya kadınları için istiyoruz" diye konuştu.

Öztürk, gökyüzüne güvercin bıraktı.

"Çocuklar uyurken susulur, öldürülürken değil", "Gazze, İsrail`e mezar olacak", "Kahrolsun İsrail", "Ortadoğu`dan defol", "Bebek katili İsrail" dövizleri taşıyan grup, dua ettikten sonra dağıldı.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar`da, sivil toplum kuruluşları tarihi İmaret Camisi’nde kılınan teravih namazının ardından İsrail’in Gazze`de gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti.

Sivil toplum kuruluşları adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, İsrail’in 3 Yahudi gencin kaybolmasını bahane ederek başlattığı saldırıların kayıp gençlerin cesetlerinin bulunmasının ardından daha da arttığını söyledi.

İsrail’in, Filistin’e saldırılarını Birleşmiş Milletler (BM), ABD ve Avrupa Birliği’nin, savunma hakkı olarak gördüklerini kaydeden Üyümez, ``Oysa bu gencin kaybolmasından da öldürülmesinden de İsrail istihbaratı sorumludur. Çünkü İsrail daha fazla Müslüman kanı dökebilmek için her türlü aşağılık davranışı yapabilecek bir karakterdedir`` dedi.

Yahudi gençlerin öldürülmesini tüm dünyaya "Hamas’ın işi" şeklinde pazarladığını belirten Üyümez, şöyle konuştu:

``İsrail, saldırıya uğradığı bahanesiyle Filistin halkına karşı girişeceği katliamı meşrulaştırmak istemiştir. Irkçı emperyalizmin vicdanı, adalet anlayışı yoktur. 70 yıldır İsrail’in her türlü katliamına ortak olan, destek veren ve arka çıkan BM’den, ABD’den ve Avrupa ülkelerinden bu yeni saldırılar için bir tepki beklemek ancak taşeron siyasi anlayışların bir umududur. Onlar siyonist İsrail`e karşı meşru müdafaa hakkını kullanan Müslüman Filistin halkını kınarlar. Siyonist İsrail’in saldırılarında savunmasız çocuk ve kadın yüzlerce Müslümanın öldürülmesinden esef duyduklarını söyleyip geçerler. Bu tavırların siyonist İsrail’e `sen bildiğini okumaya devam et` demek olduğunu tüm dünya bilmektedir."

Üyümez, İsrail’in Suriye’de ve Irak’ta yaşanan savaşın tetikleyicisi olduğunu belirterek, bir ``terör devleti`` olan İsrail`le ilişkilerini sürdüren her ülkenin yaşanılan ``katliamdan`` sorumlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından Filistin’de şehit olan Müslümanlar için dua edildi. Grup daha sonra tekbir getirerek ve Filistin’e destek sloganları atarak olaysız dağıldı.

TRABZON

Trabzon Sivil İnisiyatifi, İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Trabzon Sivil İnisiyatifi`nin öncülüğünde Uzun Sokak`ta bir araya gelen vatandaşlar, Gazze`ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail`e tepki göstermek için Atatürk alanına kadar yürüdü.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de içinde yer aldığı Trabzon Sivil İnisiyatifi`nin öncülüğündeki vatandaşlar, Atatürk Alanı`nda iftara kadar program düzenledi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ve MHP İl Başkanı Muammer Demeli, İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarını anlatan konuşmalar yaptı.

Gümrükçüoğlu, programda yaptığı konuşmada, Gazze halkının Müslümanların görevi olan bir yükü tek başlarına üstlendiklerini söyledi.

Gazzelilerin Mescid-i Aksa`yı savunduğunu belirten Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler onlara bu büyük görevde bedenen belki yardımcı olamıyoruz ancak dualarımız, sevgimiz ve muhabbetimizle onların yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Tek suçları Müslüman olmak ve Mescid-i Aksa`yı korumak olan mücahid Gazze`li kardeşlerimize reva görülen zulüm ve şiddeti, soykırım ve insanlık suçunu nefretle lanetliyorum. İnşallah İsrail`in Gazzeli kardeşlerimizin akıttıkları kanlarda boğulacaklarını hatırlatıyorum."

Gümrükçüoğlu, inanan insanlar olarak Gazze`deki vahşete seyirci kalmadıklarını ifade ederek, "Hud suresinde buyrulduğu gibi `Zulmeden zalime asla meyletmeyiniz, sonra ateş sizlere de dokunur` ilahi emri gereği zalimin yanında değil mazlumun yanında olduğumuzu, her birimizin birer Gazzeli olduğumuzu ve her birimizin şehit şeyh Ahmet Yasin olduğunu haykırmak için buradayız" dedi.

Müslümanların sağlam ve dik durması gerektiğini de anlatan Gümrükçüoğlu, zulüm ve zalimin asla payidar kalmayacağını da sözlerine ekledi.

Genç ise Filistin davasının sadece Filistin`de yaşayan Müslümanların davası olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Filistin davası Türkiye Milleti`nin davasıdır. Filistin`de zulüm sona erinceye, barış meydana gelinceye kadar Türkiye Cumhuriyeti olarak bu davanın tarafı olmaya devam edeceğiz. İsrail devletini şiddetle kınıyor, lanet ediyoruz. Bu zulüm bitsin Filistin`de huzur olsun diyoruz."

Günnar da İslam, vatan ve bayrak birliği için çabaladıklarını belirterek, "İslam alemi olarak dua edeceğiz. İsrail`i lanetliyoruz. İnşallah çok yakın bir zamanda Türkiye bütün İslam aleminin sancaktarlığını yapacak ve İsrail ve onun yandaşlarına gereken dersi verecek" dedi.

Trabzonluların yoğun katılım gösterdiği program iftar yemeği ile son buldu.

HATAY

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği`ne (HESOB) bağlı yetmiş 70 meslek odası ve STK üyeleri, İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Vali Ürgen Parkı`nda toplanan yaklaşık 250 kişilik grup, Türk bayrağı açarak, Filistin`de hayatını kaybedenler için dua etti.

HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, İsrail`in devlet politikası olarak Gazze`ye yönelik yaptığı insanlık dışı saldırıların kabul edilemeyeceği ve bir an önce Birleşmiş Milletlerin konuya el koymak suretiyle ateşkes sağlanması gerektiğini belirtti.

Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, kimden gelirse gelsin ve gerekçesi ne olursa olsun bu saldırıların bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Teksöz, şöyle devam etti:

"İsrail devleti eliyle yapılan katliam, zulüm ve şiddetin bir an evvel durdurulması gerekir. Bu duruma dünyanın sessiz kalmaması ve bu acıyı durdurmaya yönelik adımların bir an önce atılmasını bekliyoruz. Mübarek ramazan ayı içerisinde Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm karşısında elem ve keder içerisindeyiz. Yaşanan bu insanlık suçunun bir an evvel sona ermesini diliyoruz. Allah oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun."

Bu haberler de ilginizi çekebilir