• DOLAR 32.538
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2430.048
  • ...
Kara Yüzlülerden İhya Der`e Silahlı Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-  Bulunduğu muhitte hayırlı hizmetleriyle tanınan, Diyarbakır merkez Şehitlik semtindeki Yeni İhya Der binasına, saat 00.45  sıralarında, kara elbiselere bürünmüş, yüzünü de kara maske ile kapatıp, siyah eldivenler giymiş kimliği belirsiz bir kişi, silahla iki el ateş açtıktan sonra, ara sokaklara kaçtı.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, 19-20 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir şahıs, dernek binasının karşısında bulunan ‘Sisi kıraathanesi’nin yakınında durup çömelerek, dernek binasının önünde bulunan ve İhya Der’in gönüllüleri oldukları öğrenilen iki kişiye doğru  silahını doğrultup iki el ateş ettiği, bu sırada kıraathanede oturanların ateş açılmadan önce,  kulaklarını kapattıkları ve saldırı olayına  hazırlıklıymış gibi davrandıkları ifade edildi.  

Saldırıyı gerçekleştiren şahsın silahının tutukluk yapması üzerine, hedef alınanlardan birinin ona doğru yürümesi üzerine, telaşla ve koşar adımlarla ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdiği bildirildi.

Saldırıda açılan ateş sonucu, bir işyerinin daraba ve camları kırıldı.

Olay yerine gelen polis ekipleri incelemelerde bulunup boş kovanları ararken, saldırıyı duyan İhya Der üye ve gönüllüleri, olay yerine akın ederek gergin bekleyişlerini sürdürüyorlar.

Saldırı olayıyla ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşılmaya çalışılıyor.

(Ali Adiyaman-İLKHA)   

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir