• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
Fransa`da israil karşıtı afiş asan kişi karakola götürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PARİS- Fransa’nın Arceuil şehrinde ikamet eden Ali adında müslüman bir genç, israilin yaptığı devlet terörünü kınamak için evinin balkonuna astığı ve üzerinde “Dünya yeterince israil’den ve onun yaptığı deli soykırımından bıktıç” yazılı afiş yüzünden karakola çağrıldı.

İfadesi alınan Ali, mevcut şartlar göz önünde bulundurularak savcılık kararıyla taşkınlıkların ve bazı radıkalleşmelerin önüne geçme bahanesiyle serbest bırakıldı. Savcılık ayrıca ırksal ve dini nefreti körükleyici olan afişin derhal indirilmesini  talep etti.

Fransa’da her defasında müslümanlara, Gazze’ye destek  gösterilerine katılanlara saldıran ve terör estiren ırkçı yahudi gruplarını görmezden gelen  yetkiliker, söz konusu Filistin’e destek olunca, kirli yüzlerini göstermede tereddüt etmiyorlar.

29 yaşında genç bir animatör olan Ali adındaki müslüman genç, konuyla ilgili yaptığı açıklmada, “Ben yahudilere karşı değilim, ben israilin yayılmacı politikasına karşıyım. İnsanlar Filistinlilerin maruz kaldığı dehşet verici duruma kayıtsız kalmamaları için bu afişi astım.“dedi.

Ali ayrıca, bugelişmelerden  sonra polis yetkililerin gelip afişi indirdıklerini ve kendisinin de bu duruma tepki olarak yeni bir afiş astığını dile getirdi.   

(Erdal Aslan/ILKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir