• DOLAR 32.523
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2493.046
  • ...

BATMAN - Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Eyyüp Bulut, TÜMSİAD Batman Şubesini ziyaret etti.

DİKA Koordinatörü Bulut ziyarette yaptığı açıklamada, “Batman ilimizde bulunan Yatırım Destek Ofisimiz aracılığı ile yerel otoritelerle işbirliği içerisine girip ilimizin kalkınması adına yapılabilecekler noktasında çalışmalar yürütüyoruz. İlimizin potansiyellerinin harekete geçirilmesi için gayret içerisindeyiz.” dedi.

Mali desteklerin yanında DİKA’nın en önemli görevlerinden birinin de kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek, ortak projelerin üretilmesini desteklemek olduğunu belirten Bulut, “Bu kapsamda Yatırım Destek Ofisleri ildeki kamu kurum ve kuruluşlarını, STK’larını ziyaret ederek ortak yapılabilecek faaliyetler konusunda kamu kesiminin görüşlerini almaktadır.” ifadelerini kullandı. 

Batman’da yapılması planlanan “Organize Sera Bölgesi’’ ile alakalı bilgi veren Eyyüp Bulut, TÜMSİAD üyeleriyle bir araya gelerek ajans destekleri hakkında bilgi vermek istediklerini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜMSİAD Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, “İlimizin de içinde bulunduğu kalkınma ajanslarının ekonomiye katkısı büyüktür. Bünyesinde çok sayıda uzman barındıran ajansların bürokrasiyi azaltıcı ve yatırımcıları yönlendirici sorumluluk ve rol üstlenmesi büyük önem taşımaktadır. Yatırım Teşvik Belgeleri, Bedelsiz Arsa talepleri, ÇED Raporları, OSB denetimleri gibi doğrudan yatırımları ilgilendiren konularda ajanslar aktif rol almalıdır.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)