• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şanlıurfa`da sabrın adı: fırıncı olmak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’da fırıncılıkla uğraşan esnaf, normal şartlarda 50 dereceyi bulan sıcağa 150- 200 derece fırın sıcaklığının eklenmesi ile sabrın adı: ‘Şanlıurfa’da fırıncı olmak’ dedirtti.

Şanlıurfalılar biber ve patlıcan kültüründen bir türlü vazgeçemiyor. Sahur ’da, iftar ’da günün her saatinde biber ve patlıcanı tüketen halk, fırıncıları ekmek çıkartamaz hale getirdi.

Şanlıurfa’da fırıncılık ile uğraşan Halil Maytanman, Halkın iftara yakın zamanda getirilen patlıcan, biber ve tepsi yemeklerinin yoğunluğu sebebiyle ekmek çıkartmak da zorlandıklarını kaydetti.  Maytanman, “İftara doğru çok yoğunluk oluyor. Sahur saatlerinde de bayağı bir yoğunluk oluyor. Havada çok sıcak, buna fırın sıcaklığı da eklenince çekilecek gibi değil. Halktan Allah razı olsun patlıcan, biberden, tepsi ile bizi baya yoruyorlar. Genellikle iftar saatlerinde getiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

Diğer fırın işçisi Mahmut Maytanman, “Şanlıurfa’da fırıncılık yapmak gerçekten çok zor, hem havanın sıcaklığı hem de halkın bize getirdiği patlıcan, biber yüzünden çok zorlanıyoruz.  Ocağın önünde 150 dereceyi bulan sıcaklık gerçekten bizi çok zorluyor.”şeklinde konuştu. (Osman Gülebak/Mustafa Bikeç- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir