• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
Tarım Müdürlüğü personeline tablet dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi kapsamında görev yapan personeline 2014 tarım sayımı için mobil tablet bilgisayar dağıttı. İl müdürlüğü toplantı salonundaki dağıtıma İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran ve KTV Şube Müdürü Tuncer Taşdan katıldı.


       
İl Müdürü Murat Demirkıran yaptığı konuşmada, tabletler sayesinde Ağrı’da tarım alanındaki her türlü üretim, yetiştirme, işleme ve pazarlamadan oluşan tarımsal faaliyetlerin Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) ile kayıt altına alınacağı belirtti. Bununla birlikte; arazinin büyüklüğüne bakılmaksızın kendi adına bitkisel üretim, hayvancılık faaliyeti veya su ürünleri üretimi yapan tek yönetim altındaki tarımsal üretime konu ekonomik birimlerin adres, kimlik bilgileri, tarımsal faaliyet bilgileriyle tarım alet makine ve ekipmanlarını belirleyip kayıt altına alacaklarını söyledi.


      
Tarımsal Üretim Kayıt Sistemini oluşturma çalışmalarını 30 Ağustos’a kadar bitireceklerini belirten Demirkıran, “TÜKAS’a yapılan kayıtlar, tarımsal faaliyetin belirlenmesine yönelik olacak. Bu kayıtlar hiçbir şekilde mülkiyet tespitinde esas alınmayacak ve mülkiyet hakkı doğurmayacaktır. Ayrıca Tarım işletmelerinin tarımsal faaliyetlerinde kullanılan girdilerin temininde TÜKAS’a kayıtlılık esas alınacağını, Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde hareket edilerek sisteme kaydedilen verilerin kullanım ve paylaşım hakkının, Bakanlığa ait olacağını” söyledi.  (Hasan Özbay - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir