• DOLAR 32.538
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2430.048
  • ...
Amerikan Televizyonunda israile Terörist Dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün CNN muhabiri Becky Anderson`a bir röportaj verdi. Başbakan Erdoğan, Gazze`ye yönelik saldırılarını artıran İsrail`i `terörist devlet` olmakla suçladı. Erdoğan, İsrail`in Gazze`de yaptığı operasyonla bir terör dalgası oluşturduğunu söyledi.

Erdoğan, aynı zamanda Katarla birlikte terörist hareketleri finanse ettiği yönündeki iddiaları reddederek , Gazze`ye olan tek desteğin insani yardım yönünde oluğunu dile getirdi.

Erdoğan,"Katar`la olan işbirliği sadece zulmedilen Gazze halkına insani ilk yardım yönünde olmuştur" dedi.

İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR
Başbakan Erdoğan, "İsrail Türkiye ve Katar`ın Hamas`ın `terör` faaliyetlerine destek verdiği konusunda suçlamalarda bulunuyor. Buna ne diyorsunuz?" şeklindeki soruya şöyle cevap verdi;

"Bakın. İsrail`in bu iddiasına şöyle cevap vereyim. Birincisi İsrail`i kim finanse ediyor? İkincisi İsrail bir terör devletidir. Şu an yaptıklarıyla bir terör dalgası oluşturuyorlar. Katar mazlumların yanında duruyor ve insani yardım yapıyor. Katar`ın Türkiye ile işbirliği her zaman bu yönde olmuştur. Yapılan budur. Katar ve Türkiye`ye başka bir rol biçmek bize bu rolü biçenlerin amacının ne kadar kötü olduğunu gösterir. Biz bir NATO ülkesiyiz ve NATO`daki müttefiklerimizle birlikte hareket ediyoruz. Bizim uluslararası bir kimliğimiz karakterimiz var. Hiçbir zaman terörün içinde olmadık. Her zaman terörle mücadele ettik."

Başbakan`ın CNN International`a verdiği röportajın tamamının bugün gün içerisinde CNN International`da yayınlanacağı belirtiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir