• DOLAR 32.563
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.29
  • ...
BM-GYC Başkanı Kapuci: Sansür devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Gazetecilerin özgürlükten ve demokrasiden yana olduğunu belirten Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Genel Başkanı Uğur Kapuci, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı. Kupuci, 106 yıldan bu yana sansürün olmadığı belirtilmesine rağmen bunun gerçeği yansıtmadığını ve sansürün kaldırılışının sözde kaldığını söyledi.

Kapuci, "Bir ülkede ifade özgürlüğünün olamaması halinde özgürlüklerden söz etmek mümkün olmayacaktır. Gazeteci ve yazarlar geçmiş yıllarda ki olumsuzluklara ve darbelere rağmen bu kadar baskıcı bir rejimle karşılaşmamışlardır. İfade özgürlüğü üzerinde ki baskıların hala devam ettiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Düşüncelerinden dolayı tutuklu bulunan ve hükümlü olan meslektaşlarımız olduğu sürece bu günü bayram olarak kutlamanın hiç bir anlamı olmayacaktır. Meslektaşlarımız fikir ve düşüncelerinden dolayı cezaevlerindeyken demokrasiden, ifade özgürlüğünden ve gazetecilerin bayramından söz etmenin anlamı yoktur." dedi.

"Sosyal medyanın özgürlüğü kısıtlanamaz"

Görsel ve yazılı basınla birlikte hayatta yeni bir yer edinen sosyal medyanın amacına uygun bir biçimde kullanılması gerektiğine değinen Kapuci, "Geçmiş yıllardaki alışkanlıklarımız sosyal medya ile birlikte değişti. Önceki yıllarda evlerimize ve işyerlerimize radyo, tv ve gazeteler girerken şimdi ise bunların yerini facebook, twitter vs. aldı. Sosyal medya aracılığı ile dünyada devrimlerin olduğuna şahit olduğumuz bir dönemi yaşarken, sosyal medya üzerinde ki baskıların oluşturulduğuna ve yasaklandığına tanık olduk. Bu anlamsız yasaklara son verilmesi, hayatımızda önemli bir yer edinen sosyal medyayı yasaklamaya kimsenin gücü yetmeyecektir." ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir