• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
Mardin'de İsrail protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN -   Siyonist İsrail’in katliamları Mardin'in Derik ilçesinde de lanetlendi. Eğitim Bir-Sen Mardin'in Derik ilçe temsilciliği öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen halk, İsrail’in saldırılarına tepki gösterdiler.

Aralarında Ak Parti İlçe Başkanı Ali Osman Tutal, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlarında bulunduğu grup adına basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Derik Şube Temsilcisi Mehmet Macit okudu.

“İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını lanetliyor; mazlum Filistinlilerin direnişini destekliyoruz.” diyen Macit, “İsrail, İslam Dünyasının bağrına saplanmış paslı bir hançerdir. ABD ve Batı’nın gayrı meşru şımarık çocuğu İsrail, Mazlum Filistin halkına karşı yaptığı katliamlarına her gün bir yenisini daha eklem eklemektedir.” dedi.

Macit sözlerini şöyle sürdürdü: “Ceset tarlasına dönüşen Gazze bütün insanlık için bir kara lekedir. Bu vahşet ve kan deryası sadece İsrail’i değil; İsrail’e suskunluğu ve tepkisizliği ile cesaret veren herkesi boğacaktır. Filistin Dostluk gurubu ve ilgili teşekküller, Filistin’e destek ve İsrail’i protesto amacıyla Gazze’yi toplu olarak ziyaret etmelidir. İsrail ve destekçisi olan ülkelerin ürünleri protesto edilerek tüketilmemelidir. İnanç, adalet ve tarih bilinci içinde, her namaz vakitlerinde, mazlum Filistinli kardeşlerimizin zaferi için haseten dua edilmeli; her platformda Mazlum Filistinlilerin vakur direnişi saygı ile anılarak gündemde kalmaları sağlanmalıdır. Filistinli kardeşlerimiz stratejik düşünerek, kendi aralarındaki kısır ve anlamsız tartışmaları aşmalı,  güçlerini topyekûn düşman İsrail’e yöneltmelidir.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir