• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
`Filistin düşerse ümmet düşer`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti İlim Araştırma Komisyonu Başkanı Molla Abdurrahman İçlek, israil’in Filistin’e yaptığı saldırı ve katliamlarla ilgili İlke Haber Ajansı’na açıklamada bulundu. İçlek hoca, Filistin meselesinin Müslümanların meselesi olduğunu söyledi.

“Müslümanlar Filistin’in yardımına koşmalıdır”

İçlek, “Filistin’deki yara tüm ümmetin yarasıdır. Peygamberimiz (sav), ‘Kim sabah kalktığında Müslümanların derdini kendine dert edinmezse o Müslümanlardan değildir’ diyor. Bu yüzden kim Müslüman olduğunu söylüyorsa, şehadet kelimesini getirmişse, Allah’a, Peygamberine ve Kur’an-a inanıyorsa Filistin için yüreği yanmalıdır. Filistin düşerse ümmet düşer. Filistin galip gelirse bu galibiyet ümmetindir. Şeriat kitapları diyor ki; ‘eğer ki kâfirler Müslümanların bir toprağına saldırırsa ve oranın halkı yeterli değilse ve kendilerini savunamıyorsa işte o zaman cihad dünyadaki bütün Müslümanlara farz olur.’ İşte bu sebepten dünyadaki tüm Müslümanlar Filistin’in yardımına koşmalıdır.” dedi.

“Mazlumlar için dua etmeliyiz”

Filistin için Müslümanların yardım etmesi gerektiğini söyleyen İçlek, “Tüm dünya Müslümanları bugün Filistin’e gidip hem elleriyle, hem de mallarıyla onlara yardım etmelidir. Yapabiliyorsa kendi elleriyle bu Yahudilere karşı savaşmalıdır. Yapamıyorsa kendi malını oraya göndermelidir. Yine yapamıyorsa onlar için dua etmelidir. En kötüsü kalpleriyle Yahudilere buğz etmeli, Filistinlilere dua etmelidir. Yani bu tüm Müslümanlara farzdır. Bizler Filistin’deki mazlumlar için gece gündüz dua etmeliyiz.” diye konuştu.

“Yahudiler dünyadaki tüm Müslümanlar için tehlikedir”

Yahudilerin dünyadaki Müslümanlar için bir tehlike olduğuna dikkat çeken İçlek, “Bu Yahudiler dünyadaki tüm Müslümanlar için bir tehlikedir. Dileğimiz Allah-u Teâla bir an önce bu mazlum Filistin halkına zafer ihsan etmesidir. Allah onları Yahudilerin elinden kurtarsın. Allah Yahudileri kahretsin. Allah Kudüs’ü de bu Yahudilerin elinden kurtarsın.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanların birliği olmadığı için Yahudiler bize musallat oluyor”

Müslümanlara yapılan saldırı ve katliamların son bulması için Müslümanların vahdet içerisinde olmaları gerektiğinin altını çizen İçlek , “Ümmet kendi arasında vahdeti, birliği ve kardeşliği sağlamalıdır. Bu kâfirlere karşı Müslümanlar birleşmelidir. Müslümanlar birbirleriyle uğraşırlarsa zaten Yahudiler gelir Müslümanlara musallat olur. Bu Yahudiler nasıl Kudüs’ü ellerine geçirmişlerse böyle giderse Allah korusun Mekke ve Medine’yi de Müslümanların ellerinden alırlar. O yüzden Müslümanlar bir olmalılar ve onlarda olan silahlar kendilerinde de olmalı ki Yahudilerle baş edebilsinler.” şeklinde konuştu. (M.Fatih Akgül/Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir