• DOLAR 32.565
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2431.218
  • ...
Bursa`da Sakal-ı şerif izdihamı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in mübarek sakal-ı şeriflerinin sergilendiği esnada izdiham yaşandı.

Bursa’ merkez Yıldırım ilçesine bağlı Şirinevler merkez camisinde teravih namazı sonrası ziyarete açılan Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in mübarek sakal-ı şerifleri halkın izdiham yaşamasına neden oldu.

Namaz sonrası sakal-ı şerifi görmek isteyen vatandaşlar bir anda toplanınca büyük bir izdiham yaşandı. Camii imamının defalarca izdiham yaşanmaması için uyarı yapmasına rağmen sakal-ı şerife doğru hareket eden vatandaşlar arasında kalan küçük çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi.

Tekbirler ve salavatlar eşliğinde ziyaret edilen sakal-ı şerifi görenler Peygamber efendimiz (s.a.v)’in mübarek sakalının saklandığı cam fanusa dokunmak için adeta birbiriyle yarıştı.

Caminin mihrabında sakalı ziyarete açan camii imamı burada baş edemeyeceğini anlayınca çareyi vaaz kürsüsüne çıkmakta buldu.

Ziyaret esansında kimi vatandaşların sakala selam verdiği görülürken kimisinin ise sakalın içinde olduğu cam fanusa dokunup elini yüzüne sürdüğü görüldü.

Erkeklerden sonra bayanlara açılan sakal-ı şerif kadınlardan da yoğun ilgi gördü. Kucaklarında çocuklarıyla gelen bayanlar sakal-ı şerife dokunmak öpmek istedi.

Büyük ilgi gören sakal-ı şerif her yıl Ramazan ayı Kadir gecesinde Şirinevler Merkez camisinde halkın ziyaretine açılıyor. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir