• DOLAR 32.314
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2279.545
  • ...
"Ramazan Bayramı'na hüzün ve kederle giriyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Ramazan ayının sonlarına yaklaşırken, ayın sonunda gelen Ramazan Bayramı için bir mesaj yayımlayan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, tüm din kardeşlerinin Ramazan Bayramını tebrik etti.

Mübarek Ramazan ayının bizlere veda ettiğini, faziletli ayın sonunda Bayram’a kavuşacaklarını ifade eden Müftü Çağlar, “Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başlamasıyla Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in peygamberlik görevinin ve İslam dininin zuhurunun başladığı mübarek Ramazan ayı aramızdan ayrılıyor. Rahmet ve bereket ayı, ilahi af ve mağfiret ayı, dinî ve insanî duyguların güçlendiği, şefkat ve merhamet hislerinin daha iyi inkişafı ile fakir ve muhtaçlara karşı dinî ve insanî vazifelerin daha iyi hatırlandığı faziletli aya elveda diyoruz.” dedi.

“Bu Ramazan Bayramı’na hüzün ve kederle giriyoruz”
Bu ayda Allah’a ve insanlara karşı vazifelerini yerine getiren Müslümanlar, bu görevlerini yerine getirmiş olmanın huzurunu ve sevincini yaşadıklarını söyleyen Müftü Çağlar,  “Mübarek ayın hitamı ile de Ramazan Bayramı’na kavuşuyoruz. Ancak, maalesef bu bayrama sevinç ile değil hüzün ve kederle giriyoruz. İslam âleminde akan kanlar her Müslüman ve insanî meziyeti olan her insanı dılhun ediyor. İslam düşmanı devletlerin mezalimi kadar İslam adına yapılıyor görünen ancak, İslam’la asla bağdaşmayan çatışmalar, mezhebi veya ırkî düşünce ve çıkarlar için yapılmakta olan kıtal ve eylemler, hüzün ve elem vericidir.” ifadelerini kullandı. 

Çağlar, son olarak, “Aramızdan ayırılan mübarek ayda tuttuğumuz orucun, yaptığımız her ibadet, hayret ve hasenatın kabulünü ve kusurlarımızın affını Allah’tan diliyoruz. Mezalimlerin son bulmasını akan Müslüman ve masum insan kanlarının durdurulmasını her şeye kadir olan Allah’tan niyaz ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm din kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyor ve şiddetler, mezalimler, akan kanlar olmadan huzur ve sevinç ile daha nice Ramazan aylarına ve bayramlara bizi eriştirmesini yüce Mevla’dan diliyoruz.” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir