• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Öğrenciler bayramlıklarını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Bu Yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı “Hiç kimse kimsesiz kalmasın bu Ramazan ve her zaman” temalı yardım kampanyasına Mardinli öğrenciler de farklı bir şekilde katkı sundu. Fuat Yağcı Yaz Kız Kur’an Kursunda okuyan öğrenciler, bayramlıklarını fakir öğrencilerle paylaştı.

Fuat Yağcı Kız Kur’an Kursu’nda okuyan öğrenciler, Ramazan Bayramı’nda bayramlık elbise alamayacak olan fakir öğrencilerle bayramlıklarını paylaştılar.

Kur’an Kursu’nda görev alan öğretmenler; “Bu gibi etkinliklerle çocuklara paylaşmayı öğretmeye ve paylaşmanın mutluluğunu yaşatmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de aynı zamanda İslam’ın emirlerinden olan Zekât ve sadakanın da önemini çocukların bunu yaşayarak öğrenmelerini sağlıyoruz. ‘Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmana teslim etmez. Din kardeşinin ihtiyacını karşılayanın, Allah da ihtiyacını karşılar. Müslümandan bir sıkıntıyı giderenin Allah da kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Bir Müslümanın ayıbını örtenin, Allah da kıyamet gününde ayıplarını örter.’ Bu etkinliklerde peygamber Efendimizin bu hadisini öğrencilerimize anlatarak yaptıkları paylaşımın ne kadar önemli olduğunu vurgulamaya çalıştıklarını söyleyen öğretmenler, Yaz Kur’an Kursundaki öğrencilerimize Hem Kur’an Okumayı hem de dini Hayatlarında onlara lazım olacak bilgileri öğretiyoruz.” dediler. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir