• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Ramazan Bayramı için gerekli tedbirlerin alınması istendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ - Vali Düzgün, ilçe kaymakamlıkları, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği genelge ile Kayseri ili mülki hudutları dâhilinde bayramın huzur ve güven içerisinde tamamlanmasına esas olmak üzere emniyet, asayiş, trafik tedbirlerinin alınmasını istedi.

Vali Düzgün, genelgede uygulamaya konulmasını istediği tedbirleri ise şöyle sıraladı:

1-İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü 25 Temmuz 2014 Cuma gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle, huzur planlarını uygulamaya koyacaklar ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini 31 Temmuz 2014 Perşembe gününe kadar aralıksız sürdüreceklerdir.

Havaalanı, gar ve terminallerde; yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve Devlet Karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ve asayiş ekiplerinin sayıları arttırılacak, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli seyahatlerine hazır hale getirilecektir.

2-Büyükşehir, İlçe ve Belde Belediye Başkanlıkları, özellikle alışveriş yerleri ile eğlence yerlerini ve diğer umuma açık mahalleri mevzuatlarına uygun olarak ve tefrik edilecek zabıta ekipleri marifetiyle etkin bir şekilde denetleyeceklerdir.

Belediyeler; itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır hale getirecek, nöbetçi memurluklarını vatandaşlarımızın müracaatlarına açık tutacaklardır.

Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacaktır.

3- Sosyal Hizmet Kurumlarının vatandaşlar tarafından ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce sağlanacaktır.

4- Sağlık, Nöbetçi Eczane ve Haberleşme ile Elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgilibirimler sorumlularınca önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları tüm bayram süresince hizmete hazır tutulacaktır. (Fatih Gültekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir