• DOLAR 32.56
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2428.135
  • ...
"İsrail'in katliamlarından dolayı suç duyurusunda bulunacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından ‘Geleneksel İftar Yemeği’ programı düzenlendi.

Muhammed Abdulhadioğlu’nun okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programına HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriyya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Hüseyin Yılmaz, Abdussamed Yalçın, Necat Özdemir, HÜDA PAR kurucu üyeleri ve yetkilileri, siyasi parti başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri katıldı.

Partisinin iftar programında konuşan Yapıcıoğlu, Gazze’deki katliamın bir soykırım ve insanlık suçu olduğunu ifade ederek, İsrail’in katliamlarından dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

“Gazze’deki mazlumlar sadece inanç ve kimliklerinden dolayı katlediliyorlar”
İki haftadır Gazze’ye yapılan saldırıları gündemine taşıyan Genel Başkan Yapıcıoğlu, Filistinlilerin katledilmesini insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak gördüğünü belirtti.
Filistin’de işlenen soykırıma sessiz kalanların işlenen suçlara ortak olacaklarını belirten Yapıcıoğlu, “Bu rahmet ayında iftar ve sahurlarımızı zehir eden Siyonist saldırılar var. Gazze 2 haftaya yakındır bomba altında. Gazze’deki mazlumlar cinsiyetlerine ve yaşlarına bakılmaksızın, inanç ve kimliklerinden dolayı katlediliyorlar. Yaşlı kadınlar da, birkaç günlük bebekler de katlediliyor. Katledilmelerinin sebebi ise Filistinli Müslümanlar oldukları ve o topraklarda yaşadıkları içindir. Bu, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu, bir soykırımdır.” ifadelerini kullandı.

“İsrail’in katliamlarından dolayı suç duyurusunda bulunacağız”

İsrail’in Filistin topraklarında yaptığı soykırımdan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekleyen Yapıcıoğlu, “İsrail’in bu katliamına karşı herkes elinden geleni yapmalı. Biz de bu konuda elimizden geldiğince çaba sarf edeceğiz. İnşallah İsrail için suç duyurusunda bulunacağız. Dün itibariyle hazırlıklara başladık, suç duyurusu dilekçelerimizi hazırladık. İnşallah onların ekleri de hazırlandığında insanlığa karşı işlenen bu suçların soruşturulması için suç duyurusu dilekçelerimizi ulaştıracağız inşallah” şeklinde konuştu.

ABD Adana Konsolosluğu’nun Diyarbakır’da iftar verme girişimi
İsrail’e en büyük destek veren ABD’nin Diyarbakır’da iftar verme girişimini eleştiren Yapıcıoğlu, ABD Adana Konsolosluğu’nun Müslümanlarla alay etmek için böyle bir girişimde bulunduğunu kaydetti.

Diyarbakır halkının söz konusu girişime engel olmak için tepkisini ortaya koyduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “Bildiğiniz gibi İsrail bu vahşice katliamları işlerken İsrail’e en büyük desteği her zaman olduğu gibi yine ABD veriyor. Bu hengâmede malumunuz olduğu üzere ABD Adana Konsolosu, Diyarbakır’daki Müslüman halkla alay eder gibi Filistin’de iftar ve sahur saatlerinde kardeşlerimizi bombalarken burada iftar vermeye kalktı. Halk buna tepki gösterdi. Oradaki çadıra asılı Amerika bayrağını görünce çadırı söktü veya yıktı. Birileri Gazze’deki binaların yıkılmasıyla burada yıkılan çadırı bir tuttu. İsrail tarafından yıkılan binalarda insanlar varken, yaşlı kadınlar ve birkaç aylık hatta birkaç günlük bebekler olduğu halde üstüne tonlarca ağırlıkta bombalar atılarak o binaların yerle bir edilmesiyle buradaki metal ve kumaştan oluşan çadırın sökülmesini bir tuttu. Gazze’de binaların yıkılmasıyla buradaki çadırın yıkılmasını aynıymış gibi gösterenlere karşı söyleyecek bir sözümüz yok. İşin daha acı olanı bu halkın oylarıyla göreve gelmiş belediyelerin başındaki kişiler, bu saldırının ABD’ye ve ABD konsolosuna karşı değil kendilerine ve belediyelerine yapılmış gibi olayı ters yüz ettiler. Yani kendilerini Amerika’ya siper ettiler. Bize göre bu siyonist katillerin hamisiyle kol kola, yani suçüstü yakalanmış olmanın vermiş olduğu bir suçluluk psikolojisiyle olayları bilerek çarpıtma girişimidir.” diye konuştu.

“ABD’yi hoşnut etmek için Kürt gençlerini birbirine düşürdüler”

Yapıcıoğlu, ABD konsolosuna tepki gösteren Kürt gençlerin çadırı yıkmasından dolayı ABD’yi hoşnut etmek isteyen BDP’li belediyenin Kürt gençleri arasında çatışma çıkarmak istediğini ifade etti.

72 STK’dan olan İhya Der ve Hizmet Der’e yapılan saldırıya da değinen Yapıcıoğlu, “ABD konsolosunu protesto edenler arasında bulunan 72 İslami STK’dan ikisi olan iki derneğe, protestodan sonraki gün, yani bir gün arayla bomba attılar. Bu Rahmet ve Mağfiret ayı olan Ramazan ayında, kardeşliğin daha fazla pekişmesi gerekirken, emperyalist herkes tarafından oy birliği ile kabul edilen bir Amerika uğruna bir memleketin çocuklarını karşı karşıya getirmek akıl karı değildir” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir