• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
Esnaf ve pazarcı satışlardan memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman’ın en işlek caddeleri ve sokaklarında bulunan esnaf ile cadde ortasında tezgah kuran seyyar satıcılar bayram dolayısıyla satışlarının artığını söylediler.

Batmanlı esnaf ve seyyar satıcılar, Ramazan Bayramı dolayısıyla satışlarının yüzde 200 arttığını söyleyerek, pazarcı olmaktan memnun olduklarını dile getirdiler.

16 seneden beri  bu işi yaptığını dile getiren seyyar swatıcılardan Abdullah Neyiş, “Bayram geldi hoş geldi, sefa geldi. Bayram alışverişi bereketli geçiyor. Yazın gündüzleri sıcak olduğu için sakin, akşamları serin olduğu için ise çok kalabalık oluyor. Köylüler genellikle gündüz vakti geliyorlar. Halk son üç günde alışverişini yapıyor. Bunun için izdiham ve hırsızlık olayları oluyor. Yoğunluk olduğu için de bazı müşterilerle ilgilenemiyoruz. Diğer günler ciromuz 300 TL iken, bayrama son üç gün kala bu yüzde 200 artıyor.” dedi.

Pazarcılardan Hamit sevinç ise, “Bayramın ilk haftasına girdiğimiz için satışlar ilk günlerde düşük ama, 1-2 gün kala çok artıyor. Pazar kurulduğundan bu yana pazarcılari, evine mutlu bir şekilde evine gidiyor. Diğer günler bayram günleri gibi alışveriş olmaz. Ciroya göre esnaf kazanır. Satışlarımızda artış var. Pazarcı olmaktan memnunuz. Durumu  bizden  düşük birçok kişiden daha iyiyiz çok şükür.”diye konuştu.

Esnaf Yunus Şenses ise, seyyar satıcılara belediyenin bir yer sabitlemesini gerektiğini dile getirerek, “En önemlisi insanların güzel konuşması. Alışverişe gelen müşteriler esnafın ahlakının daha güzel olmasını istiyor. Müşteriler hırsızlardan dolayı alışveriş yapmak istemiyorlar. Çok şükür sabahı ve akşamı birbirine bağlayan bir yaşıyoruz. Satışlarımız iyidir. Ramazan Bayramı, Kurban bayramı gibi değil. Biraz daha düşük. Belediyenin seyyar satıcılara bir yer ayarlamasını istiyoruz. Seyyar satıcı esnaf, önüne tezgahını açıyor, bu da hem izdihama, hem de hırsızlığın oluşmasına yer açıyor.” şeklinde konuştu.

(Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir