• DOLAR 32.56
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.08
  • ...
Esnaf ` Hırsızlara karşı yetkililer görevlerini yapsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Ramazan Bayramının yaklaşması ile pazar ve çarşı gibi karabalık yerlerde hırsızlık vakalarının çoğalmasından ve yetkililerin hırsızlıklara karşı önlem almamasından dolayı esnaf, yetkilileri göreve çağırarak yetkililerin derhal görevlerinin yapmalarını istedi.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde Sakarya Caddesi esnafından Musa Sakar, hırsızlıklardan dolayı işlerinin olmadığını ve yapılan hırsızlıklara karşı da emniyetin ve zabıtaların bunlara karşı sesiz olduğunu ifade etti.

Ramazan Bayramın yaklaşması ile haddinden fazla hırsızlıkların olduğunu dile getiren Sakar, “ Bayram öncesi hırsızlıklar haddinden fazla oluyor ve hırsızlar genellikle bayanlara yönelik yapılıyor ve bayanların çantalarını, kolyelerini ve ceplerine girip paralarını çalıyorlar. Hırsızlıklardan dolayı işlerimizde olmuyor. Çünkü herkes oruçlu olduğu için iftardan sonra alışveriş yapmaya geliyorlar ve parlarının kaçırılmasından korktukları için büyük alışveriş merkezlerine yöneliyorlar. Bundan dolayı küçük esnaflar ölüyor.” dedi.

Yapılan hırsızlıklara karşı polis ve zabıtanın önlem almadığını dile getiren Sakar, “Çoğalan hırsızlıklara karşı yetkililer biran önce gerekli tedbirleri alsınlar. Pazar gibi yerlerde zabıtanın durması gerekiyor iken zabıtalar saat 16.00’dan sonra evlerine gidiyorlar ve yapılan bunca hırsızlıklara karşı herhangi bir alınmıyor. Yapılan hırsızlıklara karşı esnafın engel olması gerekir. Esnaflar hırsızlara karşı bir olmaları gerekir. Belediye vatandaşa yardım etmesi gereken yerde sözde millete hizmet için park yapmış ama parklara da sahip çıkmıyor ve sahip çıkmadığı içinde parklar fuhuş yapanlara, esrar kullananlara ve hırsızlık yapanlara mesken olmuş. ” ifadelerine yer verdi. 

Yapıla hırsızlıklara karşı esnafın kendi elemanlarını hırsızlara engel olmaları için görevlendirdiğini söyleyen Mazlum Fidancı ise, “Her yerde karabalık yerlerde muhakkak hırsızlık olayları oluyor ve yapılan hırsızlıklara karşı yetkililerin biran önce önlem almaları gerekir. Eğer hırsızlıklara karşı herhangi bir önlem alınmaz ise halk daha fazla mağdur olur. Polisin karabalık yerlerde devriye atmalı gerekirken burada bir tane bile polis yoktur. Polisin olmamasından dolayı esnaf hırsızlıklara karşı elemanlarını dükkânlarının önüne bırakıp hırsızlara engel olmaya çalışıyorlar ama bunlarda yeterli olmuyor.” şeklinde konuştu.  (Ali Adiyaman / Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir