• DOLAR 32.604
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2430.598
  • ...
"Sınırda yaşanan çatışma aydınlığa kavuşmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, gündemdeki bazı olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

Ceylanpınar’da PYD ile asker arasında yaşanan çatışmaya değinen Tanrıkulu, çatışmanın bir an evvel aydınlığa çıkarılmasını istedi.

Çatışmanın neden meydana geldiğinin ortaya çıkarılması gerektiğini ifade eden Tanrıkulu, “Öncelikle yaşamını yitiren askerlere Allah’tan rahmet diliyorum. Genelkurmay’ın açıklamasını okudum. Basına yansıyan başka haberler de var. Bu olayın bir an evvel aydınlığa kavuşturulması lazım. Biz kendi pratiğimizden biliyoruz, eğer bir ölüm olayı meydana gelmişse bunun üstesinden çekilmeyen bir örgüt var. Genelkurmay’ın, hükümetin açık biçimde bunu ortaya çıkarması lazım.” dedi.

Yasadışı dinlemeler kapsamında paralel yapıyla alakası olduğu iddia edilen polislere yapılan baskınların gece yapılmasının hukuka aykırı bulduğunu söylen Tanrıkulu, "Biz, insanların sabah erken saatlerde gözaltına alınmasına hep karşı çıktık. Operasyon zamanlaması hukuksuzluktur. Yapılma biçimi de doğrudan Başbakanın talimatıyla yapıldığını ortaya koymaktadır.” diye konuştu.

Tanrıkulu daha sonra, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun sivil toplum kuruluşları ve halkla buluşmak için Cuma günü Diyarbakır’a geleceğini sözlerine ekledi. (Hamza Adiyaman -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir