• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...

VAN - KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında VAN TSO, KOSGEB ve ABİGEM tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunu başarı ile bitiren 30 girişimciye düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika töreninde sertifikaları verildi.

Tuşba Konferans Salonunda düzenlenen sertifika töreninde VAN TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva bir konuşma yaptı.

Göreve başladıklarından beridir sürekli bu eğitimleri yaptıklarını söyleyen Takva, “Biz göreve başladığımızdan beridir hiç ara vermeden her ay ortalama iki eğitim semineri düzenlemek suretiyle özellikle KOSGEB’in sağladığı bu desteklerden yararlanılmasını sağlamak üzere girişimcilere eğitimler veriyoruz. Van’da bu program açıldığından bu yana toplam bin 200 girişimciye eğitim verilmiş ve sertifika dağıtılmış. 9 tene eğitimi biz kendimiz yaptık KOSGEB’in katkılarıyla Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ortaklığıyla. Bugüne kadar hiçbir girişimciden bir bedel talep etmedik, başka kenlerde özellikle kurumlar bu tür eğitimleri düzenlediklerinde girişimci olmak isteyenlere ve bu tür eğitimlere katılıp sertifika almak isteyenler belli bir ücret ödüyorlar ama biz bu eğitimleri ücretsi, bedelsiz tamamıyla Odanın bütçesi ile ve KOSGEB’in ve ABİGEM’in katkılarıyla gerçekleştirdik. Bu çerçevede 9 tane eğitim verdik ve her eğitime 30 tane girişimci katılıyor.” şeklinde konuştu.

Ardından KOSGEB’e bağlı Kadın Girişimciler Kurulu başkan yardımcısı Sultan Özgökçe kısa bir konuşma yaptı. Törenin sonunda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunda eğitim alan girişimcilere sertifikaları verildi. (Cihad Coşar – İLKHA)