• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş Batman'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Batman’da Beyaz Şato Düğün salonunda seçim çalışması kapsamında düzenlenen toplantı ve iftar yemeğine katıldı.

Toplantıya Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Belediye başkanları, STK temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri, Sendika temsilcileri, Bölge Baroları, Midyat kilise papazı ve parti gönüllüleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Gazze’de yaşanan vahşete değindi.

Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın mazlumdan, ezilenden, haklıdan yana tutum almak, tavır almak, insani değer taşıyan herkesin boynunun borcu olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, “Amasız, ancaksız, ayrımsız aralarına fark koymadan bütün ezilenlerden yana tavır almak onurlu toplumların, onurlu bireylerin haysiyetli devletin görevidir. Elbette İsrail’in zalimce saldırıları mazlum Filistin halkının meşru direnişi karşısında duracaktır. Biran önce durdurulması da hem İsrail’in, hem Ortadoğu toplumlarının yararına olacaktır.” dedi.

Filistin halkının yanında olduklarını dile getiren Demirtaş, “İnşallah en kısa zamanda yapılan ateşkes çağrıları karşılık bulacak ve İsrail-Filistin görüşmelerinde şuandaki katliam öncesine, şuandaki saldırı öncesi durumuna dönülmüş olacak. Buradan bir kez daha mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu, dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, yeni yaşama çağrı için görüşlerini açıkladı.

Ardından Selahattin Demirtaş, beraberindeki milletvekilleri, belediye başkanları ve Midyatlı papaz ile iftar masasında iftar açtılar.  (Veysi Rüzgar - İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir